Bodrum levererar, som vanligt!

Livet lunkar på här nere i Turkiet, i början hade vi väldigt mycket att göra för vi var en guide för lite. Dem hade lite svårt att hitta en sista kollega till oss då arbetsvisumen krånglade för vissa så det var tvunget att vara någon som hade gått någon högskola eller liknande typ av turistutbildning. Så jag körde alla utflykterna varje vecka medan Sara och Challe skötte kontoret och större delen av hotellservicen. Sen kom Emely ner till oss och vi fick det lite lugnare. Vi har mycket bättre hotellprogram detta året också så inte alls lika mycket problem som förra året, vilket gör att veckorna är ganska chill. Nu börjar värmen komma ordentligt också, 43 grader har vi haft som mest! Då är det en jobbig dag på jobbet... Men oftast är det fortfarande runt 33-35 grader, då är det mer uthärdligt:-)
 
Jag har också haft besök här! Vi fick inte in någon date i Sorrento detta året så Amanda och Isabella passade på att komma ner och hälsa på mig istället. Det var riktigt roligt:-) Vi hade lata stranddagar, mys med vin och friterad bläckfisk i solnedgången, var på fisketur där jag fick tre fiskar! (Första gången jag fiskat tror jag, dvs. något nöjd;-)) tog en liten roadtrip ut till Yalikavak, en annan ort på Bodrumhalvön där vi solade, badade och shoppade lite. Drack strawberry mojito och Amanda förvånade mig på att vara riktigt bra på strandtennis! Såklart blev det även shopping inne i Bodrum och ett par galna utekvällar i Gümbet! Summa summarum: En riktigt bra vecka och det var många killar som sörjde när brudarna åkte hem igen;-P
 
 
Förra veckan hade vi också teamdag, vi bodde på ett av våra hotell där en som jobbade för vår agent förra året; Erhan jobbar nu. Så vi låg och latade oss och njöt av all inclusive, trampade trampebåt som jag fick lite smått panik av.Tycker det är lite läskigt med havet ju, och när vi kommit ut en bit och skulle vända och trampa tillbaka märkte vi att det var lite vågor och tuffare att ta sig mot andra hållet...Och Emelys hatt flög i, jag trodde lite vågorna skulle dra in oss i en stenig ö, men egentligen vr allt lugnt och det var bara Hanna som överreagerade lite;-P In kom vi tillsist iaf och sen skakade mina ben och var helt slut. Inte riktigt vältränad för tillfället... Har nämligen fått sjuka på sjuka här de senaste två månaderna, feber, halsfluss, slitna stämband och annat. Har heller inte kunnat sjunga karaoke på lika länge för jag kan inte höja rösten, då försvinner den... Ja nåt är det som inte står rätt till. Blir det inte bara snart vill de skicka mig till någon specialist som ska kolla på halsen, men det tycker jag låter lite besvärligt så jag intalar mig själv att det har blivit bättre;-) På kvällen på vår teamdag åt vi med Erhan samt han som är konstnär på hotellet. Detta hotellet har nämligen galet mycket vackra målningar, och denna konstnären är störtskön. Så estetisk så det är galet! Har liknelse med Rickard Wolff till utseendet, och syns, hörs, kramas, pussas på kinderna och skrattar högt. Underbar! Han är nog ganska känd i Turkiet också tror jag, målat i kända byggnader i Istanbul osv, nu har han lovat han ska måla tavlor till oss så får väl se om han håller det;-)
 
 
 Midsommar här firade vi ingenting, verkligen ingenting! Vi var ganska trötta, jag hade legat i feber dagen innan och hade precis fått en ny dos antibiotika för en ny halsfluss. Jag, Challe och Ali gick ut och tog en kaffe och gjorde lite shopping i Gümbet. Dagen efter blev det dock mer party! Utekväll i Gümbet brukar se ut som så att vi börjar med lite förfestande hemma, sen drar vi till guidebaren Outback där vår standard ju är jägerbombs, men i drinkar har vi lämnat redbull vodka och nu infört Charlottes special! Challe har lagt in drinken vodka, soda, lime eller lemonjuice och lite mynta. I Turkiet suger de ju på att göra mojito... För limen är lite dyrare så de köper alltid bara in citron och en mojito med citron är inte samma sak... Så detta är ett litet substitut för mojito! Sen drar vi bargatan ner där alla barer försöker fånga upp en, men årets taktik är att vi börjar längst ner på Sapphire, som till och med har helt ok mojito (brukar ha lime!), en av managern där är min polare också så det är inte sällan man kan snaga till sig den där mojiton och några shots gratis;-) Xbar brukar vi också hänga en del, där är bästa musiken oftast nämligen. Ägaren där och för tre andra barer i Gümbet är också skön, Alex. Han snackade tjejproblem med mig sist, bjöd på dricka och sprang och köpte tuggummi till mig för mina var slut. Det värsta är att i Turkiet har dem av någon anledning trott att tuggummi med tallbärssmak kan vara gott! Och det akn ju vem som helst räkna ut att det smakar skit, men alla turkarna köper alltid dessa tuggummi. Så när en turk bjuder på tuggummi, bör man egentligen tacka nej...
Går vi inte ut i Gümbet så åker vi in till Bodrum där det också finns flera bra ställen.
Tro inte att vi är några partydjur för det. Det är först nu senaste veckorna vi vaknat till liv lite men vanligtvis går vi bara ut en gång i veckan.
 
 
Häromkvällen gjorde vi något riktigt mysigt! En utav Alis vänner har flera båtar så vi åkte ut i en av hans båtar. Hade med oss sallad, bröd, melon, körsbär, köfte och kyckling. Grillade och njöt i månskenet av vad jag fick veta från mamma en ovanligt stor måne då den är närmare oss en vanligt nu! Jag var ganska trött den kvällen så jag tog en lur på båten, inte alls fel.
 
Idag är det flygplatsdag, gäster lämnas, nya hämtas... Vi har varit där ute en runda med första flyget och andra flyget har vi ikväll vilket gör att man kommer hem sen natt och ska upp tidig morgon för välkomsmöte. Men det är en dag i veckan, annars har vi det som sagt rätt lugnt och skönt;-) Imorgon fyller vår kära danska kollega Nadija år, så då ska sötnosen firas!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback