Redo för en ny säsong i Bodrum!

Från Asien blev det en lång flygresa hem, fy fan vad jag bara mer o mer hatar långa flygresor! Jag får verkligen myror i benen! Det sticker och gör ont i benen så dem verkligen inte vill sitta still, sitter man då längst in med en tysk och en skotte bredvid sig så vill man ju inte störa dem för många gånger på en tretton timmars flight.... Nästa gång jag gör en långflygning får det nog bli världens starkaste sömntabletter så man kan däcka alla timmarna. Ofta är det ju skoj med alla filmer, musik, serier och dylikt man kan göra på sin lilla TV där, men denna gången hade jag sett dem flesta av de jag verkligen ville se när jag åkte till Singapore, de hade liksom inte bytt ut utbudet på dem månaderna. Så jag såg väl ett par filmer, lite Vänner, House och andra serier och försökte sova litegrann. Nä jag kom hem väntade Lina och Sofia på tågcentralen o Malmö och följde med mig i tåget hem. Mysigt:-)
 
Hemma blev det sen lite påskfirande, men vi körde vuxenvarianten - var och en gör sitt egna påskägg så man säkert får det man vill ha i;-) Vi körde sen äggömning inomhus för det var askallt och snöigt utomhus! Vi gjorde på tre olika vis; man fick välja hur ens ägg skulle gömmas. Jag valde lappgömma, då man skriver en lapp och den talar med en ledtråd om vart man kan hitta nästa. Älskade göra sånt när vi var små! Lina valde varmt eller kallt, dvs jag gömde hennes ägg och hon går sen runt och letar och jag säger hela tiden om hon är nära, alltså det är varmt eller om hon är långtifrån, det är kallt... Sofia fick ja och nej frågor. Så hon frågade Lina frågor om vart hennes ägg var och Lina kunde bara svara ja eller nej. Per körde också på lappgömman;-) Sen målade Lina och Sofia ägg, men det tyckte jag att jag hade gjort tillräckligt året innan!
 
Jag hade också köpt lite presenter till Ellen, såklart Hello Kitty grejer. Favoriten både hos mig och som jag märkte blev även hos henne var Hello Kitty klockan, som hon sa "jag ska ha på mig den även när jag sover" ger bra betyg;-)
 
Jag var ju även en tur uppe i Stockholm för att fixa arbetsvisum på turkiska ambassaden till Turkiet. Passade på att träffa en helg hög med människor, Sara, Aksel, Elisande, Malin och Petter, Berit som jag hängt mycket med i Langkawi var i Stockholm för kurs samtidigt så vi passade också på att ses! Fika, luncher, middagar, TV-kväll osv avverkades emd olika folk! Minuset var att Stockholm var så sjukt kallt! Visst jag var väldigt förkyld också och hade kanske lite feber i kroppen men satan i gatan vad jag frös! När jag var hemma var jag så klart lite och jobbade på mitt gamla favoritjobb, Torekov Hotells spa:-) Alltid lika mysigt att komma dit och göra lite behandlingar. Denna gången fick man samma frågor från alla gäster, "oj, var har du varit som är så brun?" För jag hade verkligen pressat i slutet! Pappa brukar ju tjata på att jag inte är tillräckligt brun när jag kommer hem så jag tänkte nu ska jag visa honom;-) Det var till och med så att när jag åkte ifrån Langkawi sa Azwan "Hanna, you're not brown, your dark!" Och Sverige har tydligen varit kallt och grått väldigt länge denna vinter/vår så alla var väldigt grådaskiga i hyn;-)
 
Jag passade också på att göra ett besök hos Ingrid i Lund. Jag och Ingrid lagade paj och Jojo och hennes kompis Martina kom på besök. Dock slutade pajen i en liten katastrof då vi inte riktigt orkade vänta på att äggstanningen skulle stelna då vi var allt för hungriga. Så Ingrid kom på idén att hon skulle hälla av lite äggstanning! Inte den briljantaste idén märkte vi då Ingrid skriker till och när vi kommer ut i köket ligger nästan hela pajen i diskhon... Men vi var för sugna på paj för att skita i det. Ingrid bedyrade att hennes vask var väldigt ren och vi plockade upp det mesta av pajen och fick oss en god måltid iaf;-) Sen tog vi en utekväll i Malmö som inkluderade väldigt promenerande då vi hade lite problem att hitta... Jag fick till sist bli kartläsare med google maps, kändes som när man skulle lotsa taxichaufförer till basketmatcher i Bangkok förra vintern;-) Den här snygga bilden som jag diggar starkt tog vi på vår promenad genom Malmö natten;-)
 
Min sista dag i Sverige fick jag riktigt vårväder! Soligt coh en 16 grader varmt, jag åkte till Helsingborg och träffade Maja, som jag gått med uppe i Orsa i skola, Amanda och mamma! Satt på uteserveringar och njöt. För en vecka sen åkte jag ner till Bodrum igen, i början var här inte varmare än Sveriges vårdag som jag lämnat. Men nu har vi haft runt 25 grader i solen och imorgon hade jag och Sara tänkt ha en eftermiddag på stranden. Uppstarten är inte så jobbig direkt då både jag, Challe och Sara var här och jobbade förra året också så är det inte så mycket nytt att lära sig. Bara nya hotell. Vägarna här i Gümbet ser ut som kriget nu, de kom tydligen på precis innan turistsäsongen skulle dra igång att de skulle lägga om vattenrör och ledningar så vägar är avstängda och här och var ser det verkligen ut som man hamnat i en håla istället för Turkiets riviera;-P haha, som tur är är det bara på vissa ställen;-)
Fynd av ny guidebil, gul o allt;-P
Första veckan har vi varit runt och besökt våra hotell, en turk på ett hotell kom fram till mig med uppspärrade ögon. Han hade varit helt säker på att jag var hans amerikanska exfru... Vi har hängt med våra kollegor och kompisar från förra året Ali, Emre och Rifat, ätit goda turkfrukostar, druckit en jäkla massa kaffe hos alla samarbetspartners man ska runt och hälsa på, varit ute och gått med Alis hund, tagit lite andra promenader (gäller att passa på innan det blir för varmt!) samt jag har fixat Starbucks kort;-P Märkte dock efer att jag fixat det att man inte kunde översätta hemsidan till engelska så jag kunde inte registrera kortet. Men var inom Starbucks idag och tvingade killen som jag köpt det av där att registrera det åt mig. Han är ändå lite småkär i mig har jag märkt så det verkade han göra så gärna;-)
Kärt återseende av vår gamla kollega Erhan!

Man glömmer ju lätt saker på några månader, t ex hur spännande det är varje gång man ska gå och handla här då allt i mataffären står på turkiska... Det är mycket kolla på bilderna vad det kan vara samt hoppas på det bästa ibland. Till exempel var jag inte säker på om jag verkligen hade köpt kyckling innan jag frågat Saras pojkvän som översatte och sa att jodå jag hade lyckats hitta kycklingbröst! Idag hittade jag dock ett riktigt fynd, jordgubbar för 14 kr/kg! Proppat i mig många jordgubbar denna kväll...
 
Såklart har vi redan också gjortett hamambesök! Jag älskar hamam:-) Du får basta, bli skrubbad, tvättad med ett jätteroligt skumtvål och efter det när du var len som en barnrumpa samt lite uttorkad av all värme blir du serverad ett stort glas färskpressad juice! Det var guld värt, speciellt som vi varit ute en runda kvällen innan så kroppen var redan sugen på juice! Sen får man en fin ansiktsmask och avslutar med en helkroppsmassage. Helt underbart, något alla bör göra när man är i Turkiet:-)
Snyggingar...
Det var lite komiskt under massagen, halvvägs märker jag att det är inte han som visat mig till bänken som masserar mig utan det är ägaren! Efteråt berättade jag för honom att jag var massör, och då sa han "ja, du verkade röra dig lite vant här på spaet och såg ut som du brukade få massage så jag tänkte jag ville ge dig massagen själv för att garantera att jag vet exakt vad du fått ifall du inte skulle vara nöjd!" Haha, jaså det syns på så lång väg vad man är för nån;-) Kan också vara en undanflykt för honom att säga "jag tyckte du var snygg därför ville jag massera dig", det kan man aldrig riktigt veta... ;-P
 
På torsdag kommer våra första gäster, bara ett flyg första veckan vilket är tur för vi är en person för lite just nu. Men nästa ska förhoppningsvis komma ner snart! Jag har bytt lägenhet i år, bor snett en våning under den gamla, märkte nämligen att denna hade större balkong samt dubbelsäng istället för enkel! Så eftersom denna fortfarande var ledig så valde jag ju snabbt denna istället. Nästa vecka ska barerna börja öppna upp lite i Gümbet, Bodrum är lite mer öppet året om, fast bara helgerna på vintern. Men snart kommer säsongen dra igång på riktigt, och det ser vi fram emot!:-)