Fröken invalido börjar bli sitt vanliga jag igen! :-)

Efter att ha haft en liten svacka under andra veckan utan gips med mer svullen fot, smärta och den där lilla sista rörelseinskränkningen som inte ville försvinna vilket gjorde att jag inte kunde gå utan att halta så fick foten ett väldigt uppsving under förra veckan! :-) Testade i tisdags på att få massage med våra magiska regndroppsoljor på jobbet vilket gjorde att smärtan nästan försvann under en dag(!) och svullnaden blev märkbart mindre. Sjukgymnasten berömde mig väldigt dagen efter för att det såg så bra ut coh jag hade i princip fått upp full rörlighet i foten! Så jag fortsatte komma till jobbet och få massage både torsdag och lördag också och på söndagen masserade jag den lite själv där. Så nu gör den knappt ont längre, och jag kan gå bra (börjar ju värka efter typ ½-1 km om jag är ute och går men det kommer jag ju klara mer allt eftersom) Man kan ju fortfarande se väldigt stor skillnad på vristerna, men tydligen kan fotleder vara svullna i månader efter... Men det är bara stövlar som är lite tajt att ha på (funkar men inte jätteskönt) och stövelsäsongen ska vi väl ändå lämna nu... :-)

Sen har jag fått börja småjobba lite nu! :-) Överlycklig över att inte behöva sitta hemma o slöa bara, läkaren ringde idag och undrade hur mycket jag kunde jobba så vi bestämde att jag skulle vara sjukskriven 50% i två veckor till och kan jag jobba mer är det ju bara att börja göra det tidigare. Så det e skönt! :-)

 
Jag kom ju inte till New York, men en liten semester ska jag få iaf! Idag har jag och Sara bokat en vecka till Laganas på den grekiska ön Zakynthos, 13-20 juni. En sistaminuten ska inte sitta fel innan sommarsäsongens hårda jobb drar igång! Blir lite hårt bara för kvällen innan ska det bli tjejkväll med utgång i Ängelholm och flyget går 07.30 från Kastrup på söndagsmorgonen... Men det får man tåla!

Förra fredagen var vi hos Emma Hervén som fyllde 30 och hade öppet hus. Mycket trevligt var det och det bjöds på supergod mat, varmrökt lax, nypotatis, sparris, underbara såser, sallad och gott bröd. Jag åt så jag trodde jag skulle spy, var så mätt fortfarande nästa morgon så trots att jag och Inger var ute och gick en riktigt lång promenad med hundarna (vi har haft två hundar ett par veckor för vi har varit hundvakt åt Stig-Åke och Margaretas fina Bella) så behövdes bara en banan för att mätta mig! Efter det hade jag hälsovecka förra veckan, inget godis, kakor, glass eller annat sött. Funkade bra, även om det var lite sug ibland! Kanske håller jag hälsoveckan lite längre för just nu har jag sån tandvärk av en visdomstand som bestämt sig för att växa upp lite till nu så jag får gå på smärtstillande och kan knappt öppna munnen, så äter inte mer än jag behöver direkt...

I fredags var jag för första gången på vift utan kryckorna! Tog bussen in till Ängelholm för att äta middag med Sara och My på Torstens (jag tog rött vin till maten, och tyckte dessutom det var riktigt gott=vuxenpoäng till mig!) Sen var vi på bio och kollade Sex and the City 2 och efter det blev det drink på Torstens, eftersom jag hade hälsovecka tog jag med tranbärsjuice i ;-) Sen tog jag bussen hem igen vid ett och blev hämtad av Frida i Grevie. :-) Mycket trevlig kväll, foten gjorde sig ju dock påmind med lite värk dagen efter bara... Men som sagt så blir den bättre och bättre för varje dag!

Denna veckan ska jag få börja träna lite mer! :-D Cykel är ingen fara, snarare så att foten gillar det! Cyklade till jobbet och hem i torsdags (ca 16 km, jag tog inte kortaste utan finaste vägen...) och det gjorde den nästan mindre ont av! Det gick inte att stå upp och cykla bara, så stark är den inte än. Men det jag ska börja med denna veckan är gymmet och lite pass! Får gå på spinning, core, styrkepass (men får mest köra med min egen tyngd just vid vissa benövningar) och övertalade även sjukgymnasten om att få gå på bas step-pass, men inte mer avancerad ännu då där är mer med snurrar och hopp som jag inte får göra. Men det ska bli kul och få sätta igång lite iaf! :-) Det är ju bara att man känner efter själv om det gör ont eller inte, också hålla koll på om den svullnar upp. ;-)

Grisfest i Alnarp!

I måndags blev jag av med gipset, han tyckte det var så fint pimpat så han frågade om han skulle limma ihop det åt mig igen så jag kunde ta med det hem. Men jag ville inte se det mer... Sen fick doktorn titta lite på det, hon bad mig böja foten så mycket jag kunde och det läskiga var att jag tänkte att jag böjde foten men den rörde sig inte. Det var liksom så länge sen jag gjorde den rörelsen sist så det tog långt tid innan dem nerverna fattade att dem skulle funka igen! Men tillsist rörde sig foten lite... Nu har jag jobbat med rörelser jag fått från sjukgymnasten så börjar komma närmre och närmre att släppa kryckorna och kunna gå själv utan att halta! :-)
 Ett hårigt ben med väldigt mycket extra hud tittade ut! Men inte tappat så värst mycket i muskler ändå faktiskt! :-)

Jag har lovat Emil Hjalmarsson att jag någon gång under hans två års studier på SLU i Alnarp ska komma ner på någon av deras legendariska fester, om några veckor går han ut så i fredags var i princip sista festen. Så det var ju bara att anmäla sig dit, även om jag fick komma med kryckor... Jag fick med mig Ingrid och TH skulle också ner, så jag, TH och TH:s kompis Caroline hade dansbandsbil ner och hämtade Ingrid vid tågstationen i Åkarp. Sen började vi förfestandet vid halv 6 och kom hem till Ingrid för att sova 12 timmar senare, kl halv 6 på lördagsmorgonen! Och där emellan var det:
 - ciderpimplande med tjejerna och en huddiksbo som inte kunde säga arrrrr!
 - fördrink*2 där Emils kompis fick visat upp en del killar som hade slott för mig, då jag hade nämnt att jag var slottsintresserad... ;-)
 - Studentspex som jag och Ingrid inte riktigt förstod allt av, men TH sa att det brukade vara ännu mer interna skämt...
 - Sen bar det av till partytält där vi hamnade vid några killar från Falkenberg som blev väldigt intresserade när dem fick höra att man var dotter till en bonde, vilket gjorde mig mindre intresserad... Fick assistans vid mathämtning och efter ett tag fick jag nästan hålla hårt i kryckorna när andra började tycka att dem kunde vara väldigt roliga att leka med!
 - Så var det sång, dans (dock inte så mycket för mig) jag körde barhäng med 2 killar, varpå den ena var en sötnos som sålde maskindelar och den andra var en snygg, snaggad stockholmare som gillade att slänga mig över axeln (e ju lite svag för dem snaggade, ni vet Ballongen...) som jag inte riktigt kunde välja vilken jag helst ville ha (ni vet min beslutsångest) så tog till sist ett tredje alternativ istället (han hade tyvärr inget slott bara...)
 - Sen raggade jag upp en kille till Ingrid, vet inte riktigt vad jag sa till honom men nåt bra var det för han hoppade till Ingrid direkt!  
 - Det blev taxi till Ingrid i Lund med Saipoo, en galen taxichafför med turban som var glada för att vi inte var för fulla och inte ville knivhota honom! Sen ville han ha en kram innan vi gick av och vi hade ju en kille med som kunde betala honom med både pengar och kram! Men det var farligt ljust ute när vi gick och la oss...
   

Sammanfattningsvis: En riktigt rolig fest! (och detta trots att jag inte kunde dansa och Prinsen inte var där!)
*****


En vecka med olika tidsfördriv!

Imorgon förmiddag ska jag in till sjukhuset, och om allt ser bra ut (vilket det känns som det gör iaf) så åker gipset av! :-) Ska bli underbart skönt för det har börjat lukta lite äckligt o klia lite mer...

I tisdags var jag inne i Ängelholm med Cornelia, ingen av oss hade några stora shoppingplaner utan skulle emr fördriva tiden strosandes runt i lite affärer och fika! Cornelia, som inte gått gymnasiet i Ängelholm, hade helt missat Torstens ciabatta. Så det blev till att introducera dessa smarriga mackorna för henne! Vi lider av lika mycket beslutsångest båda två så den kombinationen när vi skulle bestämma mackor var ju inte den bästa... Men efter lite velande fram och tillbaka testade jag på en ny ciabatta med rökt lax medans Cornelia tog min gamla favorit med brieost, salami och soltorkade tomater. Båda blev nöjda! ;-) Sen satt vi och solade oss på uteserveringen och följde ett händelseförlopp med två poliser och två unga damer, förstod dock aldrig vad dem jagade utan hörde bara något om nån man nämnas... Lite spännande var det iaf! Dagens stora inköp blev en påse snoddar och en hårklämma...

I onsdags sen var jag alltför rastlös så då fick det hända nåt ordentligt! Per brukar vara ledig från skolan på onsdagar så vi tog eftermiddagen  till att ta båten över till Helsingör en runda. Sofia hade annars mailat en lista på olika saker vi kunde göra och jag hade fallit för att ett besök på Tropikariet i Helsingborg kunde varit mysigt. Men det dissade Per och bestämde att Danmark får det bli! Så vi tog med bilen över och körde och shoppade lite vin, öl och sprit. Ett tag sen vi var där sist så när vi försökte lämna in en av tombackarna som stått och samlat damm i källaren så skrattade perosnalen åt oss och sa att den typen av backar slutade de ta emot för flera år sedan... Men han var snäll och satte flaskorna i en ny back och slängde in den i automaten istället. :-) Innan vi åkte hem igen var vi inom en restaurang och åt, en snäll man som pratade omväxlande svenska, danska och engelska med oss och helt plötsligt kom ut med ett varmt stekjärn där han lagat tillnågra köttbullar som han sa var extra speciella och som vi bara måste prova! Kan säga att så jävla speciella var dem inte...

I torsdags sen var jag hos Hervéns. Jag och Ulla var iväg och köpte nya dynor till våra utemöbler och provade magnums senaste tillskott magnum gold. Den var god, men jag saknar att dem tagit bort magnum double... Den eller en med mintsmak som dem hade som "limited edition" för säkert en 7-8 år sen är mina favoriter bland magnum. Min idé är att dem skulle släppa alla magnumsorter dem nånsin haft på en och samma gång ett år! Det hade varit kul och se alla gamla godingar! :-) Sen skulle jag, Per och Oskar ner till Helsingborg och se HIF möta Örebro, så efter att Ulla bevittnat lite panikattacker från min sida över vilka platser på läktaren jag skulle boka så lämnade jag tillsist över den sysslan till Oskar... Behöver allvarligt söka hjälp över denna beslutsångest! :-S Men vi fick bokat platser och kom till Helsingborg. Där lyckades jag i vimlet bland de 10 000 andra människorna möta 2 från ÄFF som också var inne och tittade! :-) På vägen hem provade vi Burger King som precis smällt upp portarna i Ängelholm, men fick återigen insett att jag inte gillar såna matställen...

Igår hade jag, TP och Linda lite myskväll, vi beställde hem lite thaimat och kollade film. Mkt trevligt! :-) Idag har eftermiddagen tillbringats nere hos familjen Thronée där vi lekt med diverse olika dockor och spel, mumsat i oss våfflor och knackat på Hannas gips! Ikväll bär det iväg på födelsedagskalas! :-)

Möte med en sexibility coach

Dagarna tickar så sakta iväg och det börjar närma sig gipsavtagningen. Nästa måndag dvs. den 10 maj ska jag förhoppningsvis få ta av det, och bli som en kalv på grönbete! :-) Kan gå på benet rätt mycket nu, till och med några steg utan kryckor. Det gör lite ont framåt kvällarna, så då brukar det gälla att vila, men dagarna är det lugnt! Kan även köra bil lite nu, men tar bara smårundor. Tycker nämligen det är lite läskigt att bromsa med foten...

I måndags drog Frida iväg mig till Väla! :-) Jag hade varnat henne att jag kanske inte skulle orka runt i alla affärerna och även att vi nog skulle behöva lite sittpauser. Men fika hade jag sagt att DET är jag iaf väldigt bra på att göra i detta tillståndet så vi körde hemifrån så vi skulle kunna tajma in att både ta lunch och lite eftermiddagsfika på Väla... ;-) Och med grejer jag fick shoppat!!! Har ju inte shoppat på hela våren för jag skulle spara mina shoppingpengar till New York, så jag hittade ju massor med grejer jag tyckte om. :-) Fick även hämtat ut två sverigelotter jag hade vunnit, men vann inget på dem... :-( så tråkigt för jag tror alltid jag ska vinna! Tänker mig hur jag ska ställa mig upp och bara skrika och tycka det är helt otroligt att jag har vunnit... men dem gav nit.. och jag tror att jag rätt lätt skulle kunna bli spelberoende, för direkt när jag skrapat dem och såg att jag inte vann så vill jag bara rusa in och köpa fler tills jag vinner! Farligt...
 En av våra pauser på Väla!

När jag kom hem var det dags för överraskningskväll för Ullis (min chef, som hade fyllt år) på jobbet. Det är väldigt många av mina kollegor som är intresserade av healing, seanser och annat andligt så därför var det beställt dit en kvinna som höll på med sånt här. Och förutom det, visade det sig också att hon var något som kallades sexibility coach! Så förutom att kunna läsa av oss vad vi var för typ av människor och vilka andar som hängde med oss, så kunde hon också "se" ifall man behövde hjälp att få utlopp för sin sexualitet mer! Väldigt komiskt detta tyckte jag! Hon sa dock ingenting till mig angående hur det var med min sexualitet, men några andra sa hon till att hon hade tips på hur dem skulle få bukt med sina problem i livet och sina andar via sexualiteten! Mina andar bestod av en omogen bråkstake som gillade att jävlas, vara barnslig, häva sig och vara lite pajas. Medan den andra anden var mogen och hela tiden försökte tala rätt denna bråkstaken... Jag ser framför mig en ängel och en djävul... och tycker det stämmer in väldigt bra på mig! ;-)

I torsdags var mitt sug efter träning för stort! Jag kände att jag måste få smygträna lite... Så jag körde ut till gymmet på jobbet. Skulle nämligen ändå ut där på avskedsfika för hotellchefen, då vi byter hotellägare nu 1 maj! Jag testade först träningscykeln, fick ta det väldigt försiktigt fick jag lova en snorkig gammal stockholmargubbe som undrade om jag verkligen fick göra detta för min läkare!? Jag kom 1 km på 15 minuter, så ni kan förstå hur lugnt jag tog det... Sen körde jag lite sittande och liggande övningar med hantlar för överkroppen. Så har haft lite skön träningsvärk nu dagarna efter! :-) Men tror jag ska låta bli cykeln ett tag till, hade nämligen rätt ont i hälsenan på kvällen sen... Men hantlarna ska jag nog ut och köra med lite imorgon igen kanske! :-)
  
Idag har det varit riktigt mysigt vårväder, Ingrid har varit hemma en runda från Lund i helgen så igår kollade vi film och snackade skit och idag har vi varit i Skälderviken och kollat på när Per spelade fotboll. Kunde sitta i solen och njuta med mina nya solglasögon... :-) Tyvärr förlorade Pers lag, men på vägen hem åkte vi inom och kollade på vårt dam b-lag och dem tog sin första vinst för säsongen! Härligt tjejer! Eftermiddagen har sen spenderats ute på en solig altan med Per och några kompisar som spelade fotbollstennis med solstolen som nät och mina kryckor som linjer... Pappa hämtade hem grillen från sommarstugan och vi fixade i ordning den för att sen inviga den! :-) Riktigt härlig vårdag!