Tillbaka i Sverige!

I fredagsnatt kom jag hem från Cypern, två veckor tidigare än planerat pga att spa-ägarinnan (hon som var mammaledig hemma i Sverige som jag aldrig ens träffat) ringde min skola och sa en massa skit om mig som inte var sant! Hon ville inte ha mig där längre tyckte hon var det funkade inte... Och jag och Zandra har ju tyckt det funkat bra så vi förstod inte riktigt.... Jaja vissa människor är lite speciella och min skola ville ändå inte heller ha kvar mig där längre efter att de pratat med henne för de tyckte inte hon var nån bra handledare och blev arga för allt hon anklagade mig för att ha gjort! Men men så länge jag vet själv att jag har rätt och inte har gjort de grejerna hon anklagade mig för så känns det bra!
Jag har iaf haft det mycket bra i Cypern och jag och Zandra har fungerat bra ihop. Men det var väldigt skönt att komma hem nu igen faktiskt, träffa lite kompisar och få min filmjölk till frukost! ;-) Och vädret här hemma kan man ju inte klaga på! Riktigt varmt och skönt, var till och med nere med min faster och tog ett snabbt dopp i havet nu ikväll även om det var något kallare än i Cypern...

Min blomma fick jag ju lämna kvar på Cypern hos Zandra. Inga blommor hade börjat synas än men den hade tagit sig ordentligt! Så här såg den ut när jag lämnade...



Så kom som sagt hem i fredags natt, ett väldigt tomt plan flög jag med så hade hur gott om plats som helst och varje person kunde nog använda fem säten var om de ville! Låg på tre och sov så gott så! :-)
Sen igår var det direkt nån som ville ha massage så det blev till att ställa upp massagebänken hemma och försöka fixa ett nackspärr ;-) Igårkväll var jag hos Anders och TP på förfest och sen åkte vi ner till Peppes, mkt trevlig förfest och kul att se deras lägenhet som jag inte sett innan! Men Peppes var lite segare, tycker där är lite mycket "stekare" som går där och glider :-P

Idag vaknade jag inte förrän halv 11 av att telefonen ringde, det var kris med folk till damlagsmatchen så de undrade om jag kunde följa med och vara med jag också! Hade ju inget planerat så jag hängde på, var många sjuka så inte bara jag som var lite otränad utan Jane och Anna Nilsson också vilka inte har spelat på ett par år, så det var en spännande trupp och vi hade väl inte jättehöga ambitioner om hur det skulle gå, bara hoppades på att vi skulle göra en bra match och sen se hur långt de räckte. Men vi vann med 1-0!! Lite tur får man nog säga att vi hade då de hade mycket av spelet under vissa perioder, men tur ska man ha ibland...En ordentlig kämpainsats blev det iaf och det kändes ju att jag inte sprungit så mycket på ett tag... Men nu är det slut på glassandet och nu är det hårdträning som gäller för Hanna!

Imorgon ska jag ta tag i vad jag ska göra de sista veckorna av min LIA!

Varit i Protaras och Waterworld!


I veckan har gamla kompisar från gymnasiet varit här; Emma, Emmy o Ebba! Skoj med lite folk hemifrån och kul o träffa dem för det var ju några år sen senast nu... Så vi har varit ute och ätit på kinarestaurang en kväll, varit ute och dansat lite en annan kväll och så lite! I tisdags visade jag dem Napa Star Inn, Emma höll med mig om att bartendern som är Antonio Banderas kopian är sjukt snygg! ;-) På Napa var där även en hypnositör så jag o Ebba gick upp o anmälde oss med 6 andra som frivilliga att bli hypnositerade. Dock var det lite segt för både mig o Ebba innan man kom in i hypnosen, då skulle man nämligen stå o blunda hur länge som helst o knäppa händerna så hårt man kunde, samtidigt spelades en konsitg musik. Hade ju högklackat så fick ju både ont i fötterna o händerna... Till sist tyckte både jag o Ebba han sa att man kunde släppa händerna så vi gjorde ju det, men han hade visst inte sagt det.. :-S Så han kom fram o knackade oss på axeln o sa vi kunde gå o sätta oss... Var rätt nöjd med det sen när jag fick veta att de skulle vara under hypnos i två timmar! Speciellt när man fick se allt de gjorde sen! Hypnositören sa till dem saker som: Nu kan ni dansa irländsk folkdans, eller nu kan ni flytande kinesiska o sen reste dem sig upp o kunde det! Kinesiskan vet jag ju inte riktigt om den stämde men... Annat han gjorde var att han sa att de var barn på deras första dag i skolan o då satt de och larvade sig som sjuåringar eller han sa att de var på bio och såg Lassie, sen ställde han en man framför dem och sa den man ni ser nu är den som sköt Lassie, och då reser sig personerna upp o skriker och skäller på honom! Alltså det var otroligt roande! Och hypnositören är tydligen där varje fredag o tisdag så kommer gå dit o titta fler gånger. Var svårt att inte tro på det heller för de var verkligen helt i trans och såg helt drogade ut!
 Här har han sagt till dem att dansa irländsk folkdans!

I lördags var jag ledig, så bestämde mig för att ta mig utanför Ayia Napa. Ska nämligen gå bussar var tjugonde minut, men har ju vant sig vid att detta är "manjana-landet" , så man vet aldrig riktigt när eller om bussen kommer... Men när jag väntat i 25 minuter kom det en skranglig gammal buss, jag hade bestämt mig för att åka till Protaras (en by en bit härifrån) så frågade honom hur långt tid det skulle ta dit eftersom jag inte alls visste hur det skulle se ut där jag ksulle hoppa av... Han mumlade 20 minuter och jag gav honom 1,50 euro (kostar 1,50 vart du än åker!) Sen körde han i 190 på smala vägar och till och med jag blev nästan illamående. Sen kom vi till en stad där han stannade och jag och några andra i bussen frågade försiktigt om detta var Protaras, viket det var så vi hoppade av! Hittade vägen ner till stranden dit jag först gick och tog några dopp, är nämligen extremt varmt här nu så man kan inte röra sig några längre sträckor... (35 grader idag o de hotar med 38 imorgon...lite för varmt faktiskt!) Sen fick jag vägbeskrivning till Ocean Aquarium, ett undervattensland med massa fiskar, hajar, krokodiler, pingviner, sköldpaddor, fåglar och apor! Jag började gå trots att de avrådde mig i den värmen, och efter ett tag kände jag att det var faktiskt lite för varmt för dem kilometrarna, så en kille på en supermarket hjälpte mig att fixa taxi. Så några minuter i taxi sen var jag framme :-) Och riktigt spännande var där! Trots att hajarna inte var inne just den dagen... Tyckte lite synd om pingvinerna som inte riktigt såg ut att trivas i sin grotta, men blev helt kär i sköldpaddorna som var supersöta!
  

Sen tog jag bussen direkt hem från Ocean Aquarium, träffade en kille på busshållplatsen som visade sig jobba på samma hotell som mig, han var ganska ny så därför jag itne hade sett han i matsalen innan. Tyckte synd om honom som behövde åka buss i 30 minuter till jobbet, bussar som man inte vet riktigt när de kommer... Denna gången satt vi och väntade 40 minuter innan en buss dök upp... Men denna bussen var betydligt nyare, såg typ ut som bussarna gör hemma! När vi kom hem åt jag kvällsmat på jobbet, världens godaste chokladkaka fick vi till efterrätt! :-) Har även fått världens godaste moussaka på jobbet i veckan!
Lördagkväll var jag på Pepper (bar på jobbet) och kollade Eurovision Song Contest tillsammans med Yannis (en av killarna som jobbar i poolbaren på Napa Plaza). Var ju fler som jobbade som vi träffar varje dag i matsalen på jobbet så fick gratis drink av Zoltan som jobbade i baren och Georgia var servitris och smög åt oss jordnötter hela tiden! Perfekt! ;-)Var tyvärr DJ som spelade så hörde ju låtarna sådär bara... men min favorit av de jag lyckades höra var Grekland. Vi hade några norskor bredvid oss som satt o applåderade varje gång Norge fick 12 poäng... Jag gick efter halva röstningen, då hade man ju redan förstått vem som skulle vinna. 

I söndags kom så jag och Zandra äntligen iväg till Waterworld! :-D Och det var verkligen värt besöket!! Massvis med roliga vattenrutschbanor, vissa som man åkte en och en, vissa flera på madrasser. Var inte mycket folk där heller så vi behövde inte köa nånstans utan det var bara att åka! Vi testade nästan alla, och favoriten blev "Fall to Icarus"  där man åkte två på en uppblåsbar madrass. Började med världens stup och sen upp på en nästan lodrät vägg och tillbaka ner över några kullar i vattnet. Sjukt skoj! Fanns även en bassäng med vågor, och det jag blev riktigt förvånad över var säkerheten! Där är nämligen 2 lifeguards vid varje rutschbana som säger exakt hur man ska göra och som har ordentlig koll på om man kommer upp ur vattnet igen (står verkligen redo med sån baywatchbräda att hoppa i!) I bassängen med vågor stod där lifeguards var 10 meter och höll stenkoll på en! Nästan så man ville låtsas drunkna för att bli räddad av en snygging;-) Nä, det var verkligen mycket högre säkerhet än vad det känns som vi har i Sverige på såna här ställen! 
Har även fått reda på att ajg tydligen är otroligt lik hon som brukar ha Napa Plazas spa för flera gäster som varit där andra år som kommit fram till mig och börja prata med mig som att jag gett dem behandling förut... Till och med igår på Ayia Napa var det världens största muskulösa mörkhyade man jag sett som kom fram till mig och sa han kände igen mig från Napa Plaza där han jobbat tidigare år och bla bla bla... Han var faktiskt chef över säkerheten på Waterworld nu istället!  


Igårkväll när jag kom hem efter vi ätit på restaurang, där jag smakat det godaste och billigaste vitlöksbrödet hittills och ätit Kleftiko (en cypriotisk specialitet på lamm, potatis, tomat i ugn) så visade det sig att vår grekiska restaurang bredvid hade öppnat upp så de kunde se rakt upp till oss, så när jag tände lampan vände sig tre ansikten uppåt... Blir till att dra ner rullgardinerna om kvällarna nu, tyvärr stänger de ju inte ute den grekiska musiken som jag börja hata snart... Skulle försöka somna igår medan ett gäng engelska tjejer dansade på borden där till grekisk musik... Till och med så jag fick svårt o somna...

I fredags kom hyresvärden in med post till mig! 5 korsordstidningar var där!!! Så nu klarar jag mig lätt hela tiden här!
Förresten så har min blomma jag fått börjat ta sig! Men än så länge bara blad, väntar med spänning på den dagen den första blomman ska komma, om den kommer...

Jag har fått en blomma! :-)

I veckan har jag fått en beundrare, eller säkerligen fler men iaf en som till och med ger mig presenter!
Det är nämligen så att varje dag när vi går till och från jobbet går vi genom Ayia Napa Monastery, det är ett medeltida monument som byggdes på 1500-talet. Det ser ut som en borg där det är några som jobbar med trädgården och gör den jättefin! De måste ha jäkligt långa arbetsdagar för de är där när vi går till jobbet vid 10 och när vi går hem efter sju!
Där är en gammal man som knappt kan nån engelska, typ bara hello, how are you, beautiful och nice... Iaf började det med att han klagade på att jag gick som en hösäck en dag där igenom (jag var trött och hade världens tyngsta datorväska...) Efter det sträcker jag iaf extra på mig varje gång jag går där igenom! Sen nästa dag när jag kom igenom stoppade han mig, och bjöd in mig i "hans" fina trädgård! Där fick jag plantera en blomma och sen gav han mig en planta! Jag undrade ju vad jag skulle göra med den och eftersom han dåligt kunde förklara sprang han iväg med den åt mig, sen planterade han ner den i en kruka och kom tillbaka och gav den åt mig! Jag vet inte riktigt vad det är som kommer växa upp där, han visade nämligen både att man kunde äta den och att det skulle bli bommor... men jag har döpt den till Agaton och den tar sig för varje dag! :-)

Han är så snäll denna mannen! Häromdagen när vi gick från jobbet kramade han mig. Sen pekade han på sig själv, och drog med sin arm över hela trädgården, och pekade på mig! För att säga "jag har gjort allt detta endast för dig!" 

Annars hade jag sett väldigt mycket framemot gårdagen då det var tänkt att jag skulle komma ifrån Ayia Napa en dag och se lite mer av Cypern! Det var nämligen så att Georgia, vår fitnessinstruktör skulle åka till huvudstaden Nicosia för att vara med i juryn i en fitnessstävling! Hon skulle sitta och bedömma folk indränkta i olja som står och spänner sig :-) Och jag skulle följa med och se på tävlingen! Skitkul tyckte vi båda det skulle bli men så lyckades Georgia gå och bli sjuk så det blev inget av det... Hoppas det kommer fler chanser!
Det blev inget av mitt och Zandras besök på Waterworld idag heller, Zandra har nämligen extremt ont i sin mage som inte riktigt vant sig vid Cyperns mat, så hon klarade inte av några vattenrutschkanor utan det blev sol och bad på Nissi Beach istället, vilket inte var alls fel det heller... ;-)

I torsdags var vi ute på en kväll vi hade tänkt skulle bli ett par drinkar bara, men vi hamnade mitt emot en gammal norrman. Som pekade konstigt på oss och först fattade vi ingenting när servitrisen kom och undrade vad vi drack för drinkar, jag trodde dem förde nån statistik eller att norrmannen förskte få oss utslängda på nåt sätt! :-P Och sen kom hon in med två nya, och när vi sa vi inte hade beställt dem så smålog norrmannen lite och erkände att det var han som bjöd, han tyckte nämligen att drinkarna var så väldigt mycket billigare här mot i Norge så han bjöd oss på drink efter drink...Jag fick tillsist bestämt visa honom att jag inte tänkte dricka mer...Men de var riktigt schyssta med frukten till drinken på det stället, stor skiva apelsin och coctailbär fick man! I like... Men sen blev det lite dansande och sen hittade vi två andra killar som skulle bjuda på drinkar... så det blev en seg dag på jobbet dagen efter...Jag hade som tur var bara halvdag så jag kunde ligga vid poolen på Panthea Village och sova på förmiddagen ;-)


Min adress i Ayia Napa!

Nu har vi fått reda på vad vi har för adress till vår lägenhet, så nu är det fritt fram att skicka brev och grejer! Något som jag börjar få väldig abstinens efter är svenska korsordstidningar, hittar bara engelska och köpa och det är lite för stor utmaning... Så snälla skicka mig svenska korsordstidningar!!! Annars hade det bara varit väldigt roligt att hitta lite brev eller paket när man kom hem nåndag... ;-)
Adressen är:

Hanna Arvidsson
Tefkrou Anthia 17, apartment nr 2
Ayia Napa
CY-5330
CYPRUS


Väldigt viktigt att man har med "apartment nr 2" för annars vet inte hyresvärden vem i huset han ska lämna grejerna till!

En annan grej jag varit sjukt sugen på senaste tiden är min standardfrukost med fil, frukt, pappas hemlagade sylt, müsli, russin, nötter, kanel. Men här finns ju ingen fil och yoghurt säljs bara i enportionsförpackningar till hutlösa priser... Men har iaf försökt likna frukosten hemma lite nu med dyr fruktyoghurt, en müsli jag hittat som påminner lite om den jag tar hemma,dock är den rätt torr... Och sen kanel på toppen! Det är det närmaste jag kommer... får klara mig på det tills juni! ;-P

Tre veckor nu har mest bestått av att vara på spa:t, legat på stranden eller Panthea Villages pool eller varit ute och tagit en drink. Så nu börjar jag bli extremt rastlös... Så igår på vår lediga dag hade vi planer på att ta oss till Waterworld och leka! Det ska vara ett stort badland i utkanten av Ayia Napa. Men tyvärr var det mulet och lite regn igår, så blev inget av dem planerna... Jag gick och kollade lite i affärer och så istället. Köpte en rolig liten present åt mitt fina fadderbarn Ellen :-)  


I veckan har jag fått tränat lite! :-D Har varit lite för segt med bara promenader senaste veckorna...Även om morgonrundorna är rätt mysiga, trots värmen! Ska nog börja köra lite morgondopp i havet snart  ;-) Men nu har Georgia kommit igång med sina träningspass på hotellet lite mer, så i veckan var jag på bodycombat. Aldrig testat det förr men min syster Lina brukar vara helt salig över de passen... Så jag gav det en chans, var lite klurigt men vi var bara två där och ingen av oss hade varit på det innan så Georgia gav oss lite experthjälp ;-) Men har varit på det idag också och idag lade hon även in lite step, som ju är min favorit!


Annars vet man knappt om man ska skratta eller gråta över organisationen på hotellet här! Hotellmanagern Mr Khalis är en person som är omtyckt av få, hatad av många... Han vill hela tiden ha sista ordet och vi har märkt att inget får ske förrän han har godkänt det. Vi hade nämligen fixat en ny skylt till spa:t här, vilket han tjatat på oss om ett tag så vi satte snabbt upp den ovanför ingången när vi väl fått den. Ett par timmar senare låg den nedriven nedanför ingången... Då hade Mr Khalis varit här och sett skylten, som såg helt fel ut och satt på helt fel ställe! Så han skrek och domderade över detta och nu måste det tryckas en helt ny skylt... Denna skylten kostade 600 kr och trycka så Jeanette (ägaren av spa:et som är mammaledig) är ju inte nöjd över att ha pungat ut med dem pengarna i onödan... Så får väl se hur många veckor det tar innan vi får en ny godkänd skylt att sätta upp, effektiviteten är inte jättehög så än så länge har vi inte direkt fått nåt snabbt när vi har bett om det... Men Mr Khalis är en mallig, uppblåst jag-vet-bäst-person som man nästan tror är ett skämt!


Vi har även fått discount-cards på en pub här nere nu för att vi jobbar här! Så känner sig lite proffsig när man visar upp sina kort ;-P Så fort man säger till att man jobbar här också så brukar man få 10 eller 20 % rabatt på restauranger och sånt också! :-)


Igår var vi nere och testade restaurangen bredvid oss som precis öppnat, "live greek music" skyltar dem med så det blir spännande när man ska sova... Än så länge har de hållit sig rätt lugna iaf. Vi testade cyprus meze, där man får in varma och kalla cypriotiska specialiteter i form av smårätter! De kom bara in med mer och mer rätter hela tiden, så tillsist var vi så mätta så vi trodde vi skulle spy... Avslutningen var väldigt komisk, då hon kom in med ett helt äpple och en apelsin på ett fat och två knivar, så fick vi själva skala och fixa i ordning det! Var väl en sådär restaurang, vet inte riktigt om vi kommer gå dit fler gånger. De hade nämligen världens mest irriterande servitör också, han cirkulerade runt oss hela tiden och så fort ett fat blev tomt tog han det, sen frågade han oss en massa skumma saker typ vad vi gillade för musik m.m. Jag var nära på att smälla till han tillsist, låt en äta ifred liksom!


I lördags var vi ute, började på Napa Star Inn med en massa drinkar för runt 25 kr stycket ;-) Nice price... Allt blir väldigt billigt när man går ut här! De hade även en till snygging nu som var DJ och sjöng som en gud! Den snygge bartendern fick vi reda på att han hade även sin son där :-S En styvson i typ 10-årsåldern hade jag ju inte riktigt räknat med... :-P På Napa Star Inn följde vi finalen i grekiska mästerskapen på tv, tillsist vann "dem vita" efter straffar med typ 15-14, den segaste och längsta straffläggning jag sett! Efter det gick vi till Carwash, där dem spelar bara 70- och 80-talsmusik viket var riktigt bra! Där träffade vi lite folk från jobbet och även lite annat folk som man börjar känna igen härifrån. Ställena stänger ju aldrig här men jag började tröttna vid halv 5 och fick följe hem då av en kille från jobbet, vilket var bra för Zandra var lite orolig att någon skulle hoppa på mig om jag gick själv de 500 meterna hem... :-P Zandra lyckades bli ordentligt på lyran och var ute många fler timmar än mig, så jag fick lägenheten för mig själv hela natten! Vilket var lite skönt för omväxlings skull. Det var inte lika skönt dagen efter när man märkte skillanden från att vara ute i Sverige... här stinker alla kläderna av rök efteråt... lagen att man inte får röka på restauranger och uteställen hemma är nog en av de bästa lagarna som någonsin bestämts!












Förresten...Pappa! Här höstar dem i april...!