Gråa Sverige lyser upp!

 
Brasmys blir det mycket här hemma i Sverige! Nästan varje dag nu i gråa november så tänder Per eller pappa en brasa som vi kan gotta oss vid om kvällarna, varmt och skönt blir det också. Jag vill gärna sitta med fötterna nästan inne i brasan! I fredags hade vi riktigt fredagsmys à la Sverige-style. Lillebror skickade sms till mig på jobbet som löd: "Ikväll blir det fredagsmys med tacos och sen blir det den nya Batman och lösgodis. Passar det damen?:-)" Har jag inte världens underbaraste lillebror eller!? <3 (Batman filmen har jag tjatat om att se sen i somras då vi i Bodrum gick på bio tre gånger med tanken att se Batman men av olika anledningar som att den gick för sent, vi hade sett fel på tid samt den tillsist hade slutat gå så slutade det alltid med att vi fick se andra filmer... Så nu har ajg äntligen sett den!:-))
Veckorna i Sverige börjar snart lida mot sitt slut, och det känns bra. Det börjar nämligen klia i resetarmen ordentligt nu, få komma iväg och se lite nytt, få lite värme, kunna shoppa lite(;-P här hemma går jag ju bara och drar i mysiga vinterkläder som jag inte tillåter mig att köpa då jag väldigt sällan behöver något annat än sommarkläder...)
 
Har haft bra veckor hemma dock, njutit av att träffa familj och vänner, jobbat några dagar i veckan ute på Torekov Hotells spaavdelning och fått återse lite av mina gamla kollegor där samt friskat upp massagefingrarna lite. Älskar det jobbet också så har varit skoj att få göra det en månad nu igen! Man får liksom sån positiv energi och mår bra och blir glad själv när man masserar andra. Det sa faktiskt en gäst till mig! Helt plöstligt mitt under behandlingen tittar han upp på mig och säger "vad tänker du egentligen på när du masserar för du utstrålar en sån positiv energi"? Själv skrattade jag lite och blev lite fundersam, vad tänker man på egentligen. Man jobbar ju sig in i gästens kropp så man tänker inte riktigt på VAD man egentligen tänker på, är så koncentrerad på musklerna och kroppen! Rätt intressant är det! Och jobben skiljer sig väl inte åt så värst mycket egentligen. Både som reseledare och massör träffar man väldigt mycket människor, människor av alla de sorter som gärna öppnar sig och berättar allt mellan himmel och jord för en. Den stora skillnaden blir väl att som massör vågar du alltid fråga gästen om allt är bra, för en gäst som får massage är alltid nöjd. Som reseledare är det frågan du drar dig för att ställa till många. Det är ofta svaret "allt är bra, men..." Där tycker många att det är ofta något som kan bli lite bättre. Inte lika tacksamma gäster där alltid;-P Men ändå får man ofta mycket beröm i båda jobben, och beröm tycker väl alla om att få!;-)
 
För några veckor sen var det riktigt härlig höst här (nu har alla löven ramlat av och det är mer jämngrått ute...). Med löv i alla olika färger och jag fick mig en trevlig promenad med Johanna, som var nere i Ängelholm på besök från Jönköping. Vi gick en långpromenad i Hembygdsparken och efteråt tog vi en fika på Espresso house (jag tog bara en espresso shot i latten, men blev ändå lite darrig under eftermiddagen... ;-P mes!) Sen var Johanna tvungen att åka hemåt och fira Fars Dag medan jag hade tid kvar tills Sofia skulle komma med tåg, så jag tog mig en promenad till i Hembygdsparken;-)
 
Förra veckan var jag nere några dagar hos Lina i Malmö. Det var skoj, innan när jag varit där har jag bott hos Sofia så det var kul att få bo hos andra syrran denna gången. Jag passade på att träffa Ingrid över en middag, fika med den tjejen som varit och kört den rundresan som jag ska ner och köra i Singapore och Malaysia, helt enkelt för att få lite tips och info från henne, var även på vårt huvudkontor i Malmö och fick lite mer info samt lite nya uniformsdelar (de blir ju något äckliga efter ett tag när man använder dem nästan vaje dag...)
Jag, mamma och Lina åkte också ut till Hyllie och Malmö Mässan där dem nu visar en utsälttning om Tutanchamun, en av Egyptens mest kända faraoner bara för att det är endast hans grav man har hittat helt intakt på hans ägodelar (de andra var ju oftast plundrade). Denna utställningen har visats i 12 olika städer i världen hittills och var himla bra gjord! Originalen är ju allt för dyrbara så de lämnar ju inte Egyptiska museet i Kairo (där jag guidat om dem många gånger;-)) men dessa kopiorna och sättet dem byggt upp utställningen på var bra, kan verkligen rekommendera ett besök hit! Gjorde ju så man själv blev sugen på att åka tillbaka och guida lite i Egypten igen också, har ju inte haft äran att guida i Luxor ännu;-P
 Vi gjorde fynd i shoppen efteråt...;-)
Jag och Lina åkte på kvällen tåget till Hjärup ochhälsade på Edde, Kajsa, Mia och Vicki. Sist jag träffade dem var ju i deras hus på Koh Lanta i Thailand i vintras, i år försöker dem ha en svensk vinter (Mia ville ha snö...) så de håller sig hemma i Sverige. Det är alltid kul att träffa dem! Vi blev bjudna på mat, fick leka både monster, dansa, sjunga, tagen och rensa pärlor(!) med barnen och jag som aldrig varit hos dem i Hjärup fick en liten rundvisning av Mia för att se hur dem bodde. Så gosiga barn (och föräldrarna är inte så dåliga dem heller;-))
 
Efter Malmö bar det av med Lina på tåget till Båstad där pappa och Oskar hämtade upp oss med bil och sen vidare till Halmstad. Sofia är nämligen med i en utställning som heter Mjuka Taggs på Halmstads stadsbibliotek nu. Det är med pärlplattor, stängselvävning och annat av pysslet hon pyntar Malmö stad med. Jag försökte ha tålamodet att göra en pärlplatta, kunde dock inte bestämma mig för riktigt vad jag skulle göra men tror det blev en blomma till sist. När jag stod där och tryckte i pärlor kom en tant fram och började fråga ut mig om vad ajg gjorde och varför ajg var där osv. jag svarade lite fjantigt på frågorna men mräkte efter ett tag att hon stod med mikrofon och såg att hon var från radion! Så då fick jag ju försöka svara lite bättre;-) Efter utställningen gick vi på restaurang, där pappa, Lina, Sofia och Oskar skämdes lite för mig då jag började prata med gubbar och gummor vid bordet bredvid om det smakade bra osv. men de var ju så gosigt lika den klientelen jag brukar ha av gäster på rundresor så då fick man lite lust att snacka med dem;-) Maten kom vi billigt undan med, när vi kom hem märkte vi varför. De hade glömt slå in två av de fem huvudrätterna på notan! Their mistake! ;-P
 En av Sofias pärlplattor som pryder ett träd i Halmstad!
 
I lördags var det utgång i Ängelholm! Var inte igår precis jag var där och därför hade de ändrats lite grejer, t ex var det ett nytt nattamatsställe man skulle gå till nu, nån pizzeria jag aldrig hört talas om vilket jag påpekade i taxin hem. Detta tyckte några förslövskillar som jag aldrig träffat förr men som snackat sig in att dela taxi med oss var väldigt konstigt! De tittade på mig med uppspärrade ögon och undrade om jag var från Mars... Jag försökte även pruta lite på taxin hem och tyckte då det var jättekonstigt att han inte gick ner i pris nåt!
Kvällen började med tjejmiddag hos Josse i Ängelholm, där jag råkar kläcka ur mig när jag ser ett gammalt familjekort på kylskåpet "vilken snygg bror hon har, han skulle man ju satsat på!" Varpå Annika tittar på mig, suckar och säger "Hanna, för helvete, du har redan hånglat med honom, för 2-3 år sen på en viss fest..." Och när jag tittar igen förstår jag ju vem det är bara det att jag får faktiskt skylla på att det var ett gammalt kort samt att jag inte hade en aning om att dem var syskon... Det är inte lätt att hålla reda på allt alla gånger;-)
På Bahnhof sen fick vi visa leg för att komma in, där är ju för fan 18! Jag skrattade lite och tyckte det var lite roligt ändå att hon var tvungen att kontrollera så vi inte var sjutton... Bahnhof har jag sen lite minnesluckor efter då en jägerbomb med efterföljande shot åkte ner direkt när vi kommit dit. Men det blev en del dansande, träffade roligt folk, pekade ut en göteborgare på att han var göteborgare på klädstilen (även om jag inte riktigt minns vad han hade på sig nu), blev buren genom Bahnhof av min gamle jobbarkompis på Torekov Hotell, kocken Mange och hängde en hel del med honom. Han tyckte vi skulle festa ihop fler gånger för som han sa "Du är redan lite galen när du är nykter men när du är onykter då är det ju helt galet!" Men sån blir man av att leva och jobba som jag gör, lite galna och mindre "Svensson-aktiga";-P

Rhodos gav mig en kaffechock, spermaskog, en ny fin kollega och ett jobberbjudande för vintern som jag inte kunde tacka nej till!

 
Tre lugna veckor har jag haft på Rhodos tillsammans med min kollega Anna, jag hade aldrig träffat Anna förrut men hon var lika härlig som nästan alla kollegor jag haft, så vi har umågtts dygnets alla vakna timmar. Vi har dock inte haft särskilt mycket jobb utan det kändes mer som tre veckors semester. Första veckan var väldigt varm och fin så då låg vi en del på stranden eller vid grannhotellets pool när vi jobbat klart (jobbet tog typ två timmar om dagen;-P) De andra två veckorna var det dock en del moln, åska o ibalnd regn, vilket jag o Anna som har sommar året urnt faktiskt tyckte var riktigt mysigt! Vi gick och fikade, oftast på Starbucks, där vi satt ett par timmar och surfade, läste och bara latade oss. Dock fick jag en lätt kaffechock på en av fikaturerna, jag tog en caramel macchiato med en extra espressoshot. Starbucks caramel macchiato har redan två espressoshots i sig så kassören tittade spektiskt på mig när ajg ville ha en till och frågade om jag verkligen var riktigt säker. men det var jag:-) Dock låg jag på sängen och hade darrningar och lätt illamående efter nån timme så jag kom fram till att nästa gång, ska jag ta den med något att äta till! Och då gick det lite bättre;-)
Det vi mest gjort på Rhodos var att promenera! Vi har gått o gått o gått o gått... Vi var båda två ganska rastlösa människor som inte bara kunde ligga i sängen o inte göra någonting så därför blev det oftast två promenader om dagen en på eftermiddagen och en på morgonen med uppgång vid kvart i sju(!!), sista veckan tog vi den med frukost på ett grekiskt kaffe som hette Eatery där jag åt en grekisk sesamkringla fylld med ost och en caramel latte på det, mumsfrukost! Våra promenader gick antingen längs med havet in mot hamnen, igenom gamla stan och i "vallgraven" som gick runt murarna i gamla stan. I "vallgraven" väntade man sig varje gång att en riddare från medeltiden skulle komma farandes på häst, och faktiskt sista gången jag gick där så hade några skolbarn eller scouter en medeltidsdag och var klädda som riddare och gjorde lekar. Kändes nästan som jag hamnat i en tidsmaskin... ;-)
Den andra promenaden vi gick var igenom en skog som vi kallade "sperma-skogen"! Detta pågrund av någon slags planta som växte där som gav ifrån sig en väldigt speciell doft...
 
En kväll var vi på bio, en biograf som nog behövde en upprustning för mitt i filmen blev det svart ett tag och på publiken verkade det som att det var ett återkommande inslag... Jag och Anna kollade på nya Bond-filmen Skyfall, på premiären också så där var fullt i biosalongen:-) Och vi var ju på en del bio i Bodrum också och både i Turkiet och Grekland så kör dem med en paus mitt i filmen, så det bara stängs av också får man fem minuters sträcka på benen-paus. Ganska skönt! :-)
 
En annan kväll öppnade vi en flaska rödvin på kontoret och satte på ett program Kär och galen med Lotta Engberg från 1993, mitt favoritprogram när jag var liten och hade Lotta som min stora idol... Vilket galet program det är, gifta sig på bästa sändningstid liksom! Det roligaste var ändå alla kläderna, modet 1993 var inte att leka med. De som vann googlade Anna sen upp och hittade telefonnumret till mannen, vi funderade på att ringa och kolla om de fortfarande var gifta, men innan jag hade gjort det så hade Anna hittat att han delade hushåll med den kvinnan han gifte sig med i Kär och galen 1993 samt att de hade ett barn tillsammans, så kärlek i det programmet kan tydligen vara! (Och vi är inte alls störda som kände oss tvungna att googla på detta....;-P)
 
I början hade jag och Anna en filmkväll och såg gamla hederliga Yrrol! Detta resulterade i att vi hela tiden drog Yrrolskämt samt pratade med lite andra dialekter...
Här är exempel på lite annat vi roade oss med när vi inte hade så mycket jobb att göra:
Med Anna och vår agent Marios när det firades Ochi-dagen (en av Greklands nationaldagar, har att göra med när Grekland sa nej till Italien att dra truppor genom landet och det gjorde att Grekland drogs med in i Andra världskriget). Denna dagen firas den 28 oktober och till det gjorde vi detta fina kort på oss i nationaldräkter ;-P
 
Det som våra dagar också bestod av var all inclusive luncher, middagar samt någon gång även frukost! Man blir lätt otroligt lat på att laga mat i detta jobbet, när man ändå kan ta sig till hotellen och äta av bufféerna gratis, och speciellt på Rhodos är det väldigt lätt hänt att man stsar på hotellmat, nog för att våra lägenheter är ganska slitna och man känner inte riktigt för att laga mat i dem då... Samt har man knappt nåt jobb att göra så var ju matstunderna något av höjdpunkterna på dagen ;-P Få reda på vad som skulle bjudas i dag liksom;-) Så det var tur vi tränade så mycket med tanke på all mat vi åt;-P
Ibland åt vi även på restaurang, då fick jag Anna en kväll att smaka min favorittantdricka att ta efter maten: Amaretto! Och hennes betyg var det bästa jag någonsin hört någon annan människa ge om Amaretto:
"Men Hanna, inget slår ju en amaretto, det öppnades en helt ny värld för mig!"
Så det finns likasinnade (som även är i samma ålder som mig!)
 
I söndags åkte jag till Sverige, Anna åkte i lördags så sista dagen fick jag roa mig själv, kändes väldigt konstigt! Men som tur var var solen framme hela dagen så jag låg på stranden hela eftermiddagen. I söndags åkte jag samma flyg som gästerna hem, fy fan för charterflyg med ungar som inte har föräldrar som säger till dem att hålla käften... Där och då kände jag hur mitt intresse att skaffa barn flyttades fram några år till.
Jag mellanlandade iaf på Arlanda och efter att ha lämnat gästerna kom min underbara  Thailand-kollega Aksel och mötte upp mig för en fika, kramar och pladder. Han hade jag saknat! <3
När jag sen kom ner till Ängelholm möttes jag av pappa, Lina och Per och efter att jag sagt Grattis på Fars dag till pappa fick jag höra att detta bara var nåt han lurat i mig dagen innan, och att Fars dag var först nu på söndag... Det roliga är att jag har nämnt det till väldigt många gäster och andra under dagen och ingen sa emot att Fars dag inte skulle vara i söndags... Vi åkte och åt på restaurang iaf!
 
Nu de första dagarna hemma har det varit fullt upp med olika grejer, har varit hos Polisen för att förnya mitt pass, vilket var något nervöst då mitt förra var det värsta jag varit med om, och hade ju varit skoj och inte behöva skämmas igen i fem år;-P Dock hade de ändrat så man nu inte får visa tänderna, och le utan att visa tänderna är inte riktigt min grej;-P Så vi får väl se hur detta blev... Har även börjat jobba lite på Torekov Hotells spa igen. Är riktigt mysigt att få göra lite behandlingar och mysa på spa igen! Men det är dock bara för en månad. Jag hade ju tänkt ta ledigt denna vintern för italienska studier... Dock blev de framskjutna till nån annan gång nu för jag kunde inte låta bli att tacka ja till ett erbjudande att köra rundresa i Malaysia och Singapore från december till mars istället. Den hade sålt på mer än de trott! Så från 8 december, bär det mot Asien igen:-) Så jag hinner precis fira min 25-årsdag hemma innan!