De säger att det är första advent...

...ja här nere märks det inte att det idag är första söndagen i advent! Har idag varit ledig så jag, min danska kollega Sandra från Bravotours och Camilla (från Bravotours) mamma har legat ute vid poolen och gottat oss! Vi har fortfarande en 30 grader här, galet varmt för att vara såhär sent på året även här. Men vi njuter så länge man slipper ta med sig en kofta ut om kvällarna...

Hur ska man då få igång lite julkänslor här också...?
 - Vi har faktiskt hittat en julaffär!
Vi körde förbi den när vi hade en galen taxichaufför som skulle ta oss på en genväg till kontoret genom att ta lite safari i öknen! Vi var en för mkt i taxin också så jag satt pressad mot fönsterrutan och tittade åt andra hållet när vi åkte förbi julaffären, men dem andra säger att den existerar! Så dit ska vi och shoppa... Det var ganska komiskt också när vi åkte denna taxi för varje gång vi kom vid en poliskontroll stannade han lite innan och sa åt mig att jag fick hoppa in i baksätet och gömma mig, sen så fort vi kommit förbi stannade han och sa att jag skulle hoppa in i framsätet och trängas med Magdalena istället. Detta för att hans bil gillade inte att ha fyra i baksätet, då asade bakdelen nästan i och när vi mötte poliser fick jag ju inte sitta i framsätet för då skulle dem haffa oss... Ett jävla rännande för mig mellan sätena kan jag intyga, eftersom Sharm el Sheikh är känt för att ha poliskontroller ganska tätt!
 - Vi har alla varsin chokladadventskalender!  
Vårt efterlängtade tillskott Charlotte kom ner i tisdags och hon hade köpt med presenter till oss, en chokladkalender var! Det kommer hjälpa mkt för julkänslorna att ha en sån uppsatt på väggen. Charlotte hade även köpt med ner glögg och pepparkakor så vi ska kunna ha riktig julfika, men lussebullarna kommer jag sakna...
 - Jag har även börjat spela lite julmusik, men än så länge känns det mest väldigt fel att spela dessa låtar när det snarare känns som det är sommar... jaja det är väl bara att vänja sig ;-)
 - Sist men inte minst så har jag hört att stan brukar julpyntas vid denna årstiden! Ska bli spännande att se hur de lyckas med detta. Hotellen lär också ha lite julgran och grejer, vi hoppas även själva på att hitta nån julgran i julaffären som vi kan klä här hemma.

 Jonas & Sandra har en relation vi andra inte förstår oss på...
 Magda, Camilla, jag och Linda på Pacha!

I förra veckan var vi för första gången på den stora nattklubben här; Pacha! De hade nämligen besök av den stora Bob Sinclar, han hör jag varje dag då jag har hans Rock this party som ringsignal på min telefon och han var riktigt bra att se live! Fram till fem på morgonen var vi där och dansade, hamnade i VIP-hörna med en som visade sig vara ägare till ett av våra hotell, dansade loss med italienare (som jag två dagar senare sprang på på ett av våra hotell...) blev filmade av nån som jobbade där som sprang runt med en videokamera som han körde upp i huvudet på en, vi är lite oroliga var man ska hitta den filmen... :-S Men det var en riktig rolig kväll, var inte lika roligt dagen efter när jag skulle upp halv 8 och jobba till halv 9 på kvällen... men det gick helt ok! För Bob Sinclar får man offra lite sömn... :-)
 DJ Bob!!! :-)

Annars har jag åkt på en ordentlig egyptisk förkylning i veckan, fått ligga hemma vissa dagar pga en envis feber som inte ville släppa... Men tillsist efter att jag fick dunderpiller av Sandra i fredags så försvann febern och nästan på hela förkylningen!! De var starka grejer som gjorde en lite småhög större delen av dagen igår men de gjorde verkligen susen, vad de innehöll kan man ju fråga sig men de egyptiska grejerna verkar vara bra skit! :-)

Efter att febern var försvunnen fick jag ju (eftersom jag lovat tidigare i veckan...) följa med danskarna Jonas och Jonas ut i Naama Bay på party! Vi fick med oss Sandra och Tess också :-) Det var riktigt skoj, vi började med att äta på Hard Rock sen var vi inom Camel Bar innan vi smet neråt vår favorit; karaokebaren The 50's bar! Jag har ju varit förkyld så min röst låter ena stunden som sextioåringen som rökt i trettio år och andra stunden som trettonåringen som precis komit i målbrottet...Därför hade jag sagt att ikväll sjunger inte jag, jag bara dansar och är publik! Hur bra tror ni det gick...?
Helt plötsligt kom där nämligen in en hel svärm med killar i hattar... Där jag direkt såg ut en som jag tänkte, HAN ska jag ha! :-) De började sjunga karaoke och sjöng som gudar!!! Vi satt och väntade oss ett maskulint brölande i mickarna men blev djupt imponerade, de hade riktigt bra sångröster! Jag stod och pratade med min hattkille i baren när jag plötsligt hör min favoritlåt gå i gång, Journey med Don't stop belivin och där har mitt gäng och hans gäng gjort en liten kupp! Plötsligt har vi varsin mick upptryckt i ansiktet och ska köra en duett... Jag kan erkänna att jag faktiskt fuskade lite och stängde av min mick vid de högsta tonerna, som sagt trettonåringen i målbrottet behövde ju inte komma fram... Men lite roligt var det ändå... ;-P
Hattkillarna visade sig vara engelska militärer, stationerade i Afganistan som är här på semester en vecka! Inte alls fel... Lär ha lite fler träffar med denna killen senare i veckan, eller kanske redan ikväll igen! Vem vet... ;-)

Jag och Tess har gjort en annan lite rolig upptäckt! Vår standardlunch/middag/frukost (ja när som helt enkelt) är ju äggröra... lätt att göra och man behöver inte ha många ingredienser hemma! Dock har vi sen vi kommit hit tyckt att deras mjölk var lite småkonstig... Inte så konstigt då vår agent Mustafa berättar att det är fil vi har använt hela tiden och inte mjölk... Så jag kan berätta att det inte är något problem att göra äggröra med fil, även om vi har slängt halvfulla paket väldigt ofta då vi trott mjölken blivit gammal för den var klumpig;-P Ja hädanefter vet vi iaf vad det är vi ska köpa;-)


Äntligen! Ny guide på väg :-)

Efter tjat o gnat i veckor och hot om strejk och att sluta så ska Sverige tillsist skicka ner en till guide till oss! :-) Charlotte heter hon och var på utbildning samtidigt som mig och Tess så träffat henne innan och det är en trevlig böna! 23 november kommer hon ner så då kanske man äntligen ska kunna få nån fritid också och ner arbetsveckorna till lite mer normala 40 timmar... Håller tummarna!

I söndags var jag i Kairo igen, börjar bli riktigt säker på den turen nu även om där var lite panik i söndags då vi i sista sekunden fick reda på att dem någon dag innan hade bytt vilken pyramid det är man får gå in i! Så när jag kommer med gästerna som köpt biljetter och allt så får jag telefonsamtal att det är bara att hoppa in i bussen igen och åka upp till Mykerinos pyramid istället, som "förhoppningsvis" skulle vara öppen... Både jag och lokalguiden Tamer var något kallsvettiga, men som tur var var den öppen och vi slapp punga ut pengar för gästernas biljetter! Alla blev nöjda och glada! Denna gången i Kairo fick jag extra många presenter, hittade en liten kille som hette Sayed som sålde vykort vid pyramiderna och han blev helt kär i mig. Han gav mig först ett vykort, sen ett till och innan jag skulle hoppa in i bussen slängde han åt mig alla vyort han hade! Haha, får se om jag springer på honom i morgon igen.
   

Pyramiderna är alltså lika häftiga att se varje gång! Egyptiska Museet också, tänk liksom att så gamla grejer kan vara så välbevarade! Jag blir helt exalterad varje gång jag ska guida om detta. Och imorgon är det alltså dax igen!

I veckan har jag haft besök här, Annika, TH, TP o Anders, Cornelia o Nille, Robin o Jesper Bertilsson har varit här. Har tyvärr inte hunnit träffa dem så mycket som man hade velat, jobb, jobb o jobb har varit i vägen... Men lite iaf! Dock igår var de lite dåliga o ballade ur, så jag fick gå ut o festa själv med Bravotours tokiga danskar Jonas o Jonas. Fick en galen kväll som slutade med att jag av någon idiotisk anledning gav mitt telefonnr till taxichauffören på vägen hem... det dummaste man kan göra! Nu har jag nämligen en Mohammed efter mig som vill gifta sig... Han kommer väl ringa varje dag... Jaja det är bara att skylla sig själv! Idag har jag haft ledig dag, gjort i princip ingenting! Riktigt skönt. Ikväll ska jag träffa TP o gänget på Il Mercato och äta lite, får se om det blir Onions eller wokat... Tyvärr ska min lille beundrare Ahmed på Onions sluta, han brukar annars bjuda mig på maten ibland på Onions! :-) Han är så söt och snäll, som Cornelia uttryckte det "han skulle man ju vilja ta med hem och lägga i byrålådan"! Men nu får vi väl som sagt se om jag får träffat honom någon mer gång för han visste inte om han skulle börja jobba på en restaurang inne i Naama Bay istället eller om han skulle åka hem till Kairo... lite sorgligt..

 
Jonas stiligt klädd i egyptiska nationaldräkten galabeja!

I veckan har vi haft lite kaos på flygplatsen, i tisdags var det flyguppvisning mellan 16-17.00 vilket gjorde att inga plan fick landa då. Var väldigt fint att titta på men något stressande för oss för detta gjorde ju att dem fick trycka ihop alla flighter lite mer så det landade 70 flyg i timmen och detta gav ju såklart kaos vid bagageband och visumutdelningen... Våra gäster var sådär glada och jag och Tess fick tillsist ta taxi från flygplatsen för att sista flyget var så försenat och vi var tvungna att hinna till våra välkomstmöten... Något stressat, fick en taxichaufför som inte kunde engelska heller utan fick köra den arabiskan jag kunde med honom! Kom fram till hotellet 17.57 och 18.00 skulle mitt möte börja, något stressad... Men det gick galant! Nästan samma stress fick jag på torsdagen också då flyget blev lite försenat igen så jag i ilfart fick åka med en av privattaxibilarna (skitsnygga svarta, nya stadsjeepar som ser ut som FBI-bilar) till ett hotell. När han hörde jag hade bråttom körde han i 170 km/h för att komma fram i tid! Hoppade från höger och vänster körfält mellan bilarna, läskigt men lite kul! ;-P Och jag kom fram i tid :-) Bästa föraren på länge och helt klart snyggaste bilen...

By the way, så har jag nu börjat nedräkningen till min födelsedag... :-D Linda fyller 23 den 14 december så vi kan ha gemensam stor fest! :-)