Italien-semester!❤

Ojojoj, vilken semester!

Förra tisdagen fick jag äntligen mitt arbetsvisum, efter att jag och Ali (en på vårt kontor) varit på polisstationen fyra dagar i rad och tjatat så blev de tillsist färdiga med min lilla blåa bok som man behöver ha för att lämna landet utan att få världens böter när man kommer tillbaka. På polisstationen blev jag känd som Hanna Montana vilket de ropade varje gång jag klev in... Sen försökte de få ihop mig och Ali, vilket var lite komiskt för han är redan lite kär i mig;-P Men tillsist på tisdagen hade de visumet färdigt och jag kunde direkt boka resa till Italien:-)
Så förra onsdagsmorgonen körde Ali mig till flygplatsen 04.30 på morgonen och sen flög jag till Neapel via Istanbul, sen buss till Centralstationen och tåg ner till Tropea, Kalabrien. Så min resdag var färdig kl 20.00... På Istanbuls flygplats ville de inte släppa in mig i transitområdet och de kunde inte så mycket engelska så de kunde förklara varför eller vart ja skulle gå istället... Men efter lite rännande runt hittade ja en snubbe som följde mig runt hela flygplatsen och på stapplande engelska kunde förklara att jag hade så pass många timmar mellan mina flyg där så därför skulle ja gå ut om och in genom vanliga ingången istället... Efter att han hade gått med mig hela vägen gav han mig komplimanger och bad om mitt telefonnummer, dessa män;-P

Känns underbart att återigen vara på italiensk mark! Som sagt åkte jag först ner till Kalabrien, där bodde jag hos Solresor gänget som jobbar där. Ville kolla hur det var där också, om det är något ställe man kan tänka sig att jobba på! Det var väl mysigt men det är ju allt för mycket landsbygd och farligt lite att hitta på för en rastlös Hanna... Men där var fina stränder, och underbart blått hav! Jag fick också följa med på deras utflykter så jag var med ner till Taormina på Sicilien en dag, Sicilien hade jag förr kunnat tänka mig att jobba på då men för Solresor finns tyvärr inte det alternativet längre då det har sålt för dåligt och tvingades stänga ner här om veckan. Men Taormina var sött, jag bjöds av lokalguiden och busschauffören på lunch och som efterrätt det typiska sicilianska bakverket calloni siciliani. Sen tog den supergulliga busschauffören Franco som är som en pappa för alla guiderna där med mig på en egen guidad tur runt Taormina, han snackade ju bara italienska men jag fick hela byns historia iaf;) Till avslutning besökte jag den gamla grekiska teatern som var där. Den blev jag dock lite besviken på, har sett finare... Men det var en trevlig och bra dag! Ska definitivt se mer av Sicilien en dag:-) I shoppingväg fanns Gudfadern i alla storlekar och utföranden...
Såklart var ett besök till vulkanön Stromboli ett måste också när jag var i Tropea. Stromboli har utbrott var 20 minut ungefär och däremellan brukar det komma lite små utbrott också... Sjukt häftigt att se, på kvällen låg vi med båt utanför och följde utbrotten, ibland blev de så stora så de rann lava en bit ner längs sidorna! Galet kändes det, tydligen kunde man gå ända upp till toppen också, det arrangerades mycket vandringar. Hade jag också velat testa nångång men det var alldeles för varmt nu. Jag fick iaf besökt Ingrid Bergmans gamla hus där.
En dag åkte vi till den lilla byn Pizzo som är känd för sin tartufo glass, en glass av choklad, och inuti nougat och chokladsås. God var den, men mäktig!
En kväll hamnade vi på en restaurang med en meny med 500 pizzor, jag läste igenom alla, våndades lite och gjorde tillsist en egen variant iaf! Vi kom också på ett skumparty på stranden, tänkte tillbaka på mitt enda skumparty jag varit på innan när jag var 16-17 och på semester i Sunny Beach, Bulgarien! Tyckte inte det var riktigt lika roligt med skummet nu utan vi höll oss gärna en bit ifrån när kanonen öste ut skum... Vi roades dock av killarna som sprang runt i vita speedos och gympaskor, vi ryckte till och med till oss en av dem killarna och fotades med. Han blev skitnöjd att få fotas med fyra snygga tjejer och vi över att få förevigat hans utstyrsel;-)
I tisdags kände jag mig färdig med Tropea och Kalabrien och tog tåget tillbaka upp till Neapel och vidare ut till Sorrento. Här sover jag på Isabellas bäddsoffa, sen jag kom har vi varit ute och festat varje kväll med vår käre Sigge och hans gäng:-) känns sannerligen i kroppen dock, av allt festande och killhistorier har jag åkt på en liten förkylning så fått ligga i sängen och kurera mig med Alvedon och Strepsil (kan också ha smittat en hel hög med italienare med halsfluss känns det lite som...) för att vara redo för festkvällarna, fyra dagar i rad, lyssna på kroppen kan vi göra nästa vecka! Dock behöver man ju nästan en semester efter denna för att återhämta sig.;-P Det är inte de små utgångarna här heller utan det är fram till 6-7 på morgonen och mycket shottande och drickande som gäller... Och inte nog med att kroppen blir sliten av alkoholen så ska ja också slå mig varje kväll! Skrapsår på höger armbåge efter en bergsvägg, i onsdagskväll kom jag hem med en extra knäskål! Bredvid högra knäskålen hade jag en knöl stor som en golfboll samt ett sår på knäet, svullnaden har gått ner lite men det blir blåare för varje dag, fråga mig inte vad jag gjort! Och i torsdags gick jag in i ett bord så smalbenet fick sig en bula... .
Inte riktigt hälsosamma Hanna denna veckan...
Men vi har sjukt kul! Träffat en kille jag var så jävla förbannad på förra året då han inte ville ha mig, hans förklaring detta året var att jag verkade alltid få som jag ville så därför tyckte han inte jag skulle få det då... Men nu fick jag som jag ville iaf;-) en annan sjukt skön kille vi har hittat här har jag redan bestämt Alla hjärtans dags date i Rom med till nästa år, känns skönt att ha det fixat;-P I torsdags var Fransesca och Sorrentos fotbollslag ute också, hon är så sjukt rolig! Tar hand om mig och Isabella som sina små barn och ska alltid para ihop oss med hennes fotbollskillar;-) sen har jag hunnit med mitt vanliga bråk med en av kebabbröderna, han måste älska att bråka med mig... hans roligaste kommentar är "Hanna, varför är det bara mig av alla killar här du vill vara "bara" kompis med?"
En annan rolig kommentar fick jag häromdagen av en kille som heter Luca, och får höra låten "my name is Luca" varje gång han pratar med mig... Han räknade iaf upp fyra av mina killar och frågade jaha, Hanna vems tur är det ikväll? Jag skrattade och såg helt oförstående ut;-P
Igår var det köttmarknad på Fauno, jag och Isabella gick in på dansgolvet en gång, blev halvt fasthållna av några killar och folk drog i mitt hår till höger och vänster! Vi höll oss i baren istället med Sigge, då kom en kille fram och frågade Sigge om han fick prata med mig! Haha, snällt att be om lov liksom;) han var ganska fåordig dock.. Han började med "Whats your name?", "Where are you from?", sen var han tyst några sekunder och sen böjde han sig fram och frågade rätt ut "A kiss?".
Tja, som ni märker, jag har inget problem att roa mig i Sorrento...;-)