Dr Arvidsson at your service...

Såhär roligt har vi på jobbet... ;-)
I veckan har vi haft det otroligt lugnt på vårt spa, till och med Zandra blev nästan helt galen tillsist. Men vi har haft skoj ändå, här får fitness-instruktören Georgia armarna vaxade! Jag har varit ledig en del, ingen idé jag bara sitter där och rullar tummarna ju. Och annars har vi haft tid till att hon har färgat och permanent böjt mina ögonfransar, sved som satan gjorde det men resultatet blev riktigt bra! En av poolkillarna kom in när hon höll på med böjningen av fransarna, då hade jag en helt rosa och blå kräm på så såg ju inte riktigt klok ut, han blev nog orolig att jag skulle se ut så sen...Har inte kört med mascara en ända dag sen dess, ser nämligen ut som jag har det hela tiden nu! Blir lika chockad varje morgon när jag ser mig i spegeln, snygg som bara den direkt från sängen! ;-)
Hörde den grekiska versionen av "alla som inte dansar är våldtäktsmän" på radion häromdagen... vet inte vilken som är sämst, den grekiska eller svenska...
Har även kommit på att om vi går med våra rockar öppna så ser vi ut som läkare, så jag försöker nu få poolkillarna att kalla mig "Doctor Arvidsson" istället... ;-)
 - Dr Arvidsson, how can I help you? ;-)

Annars har vi gjort oss mer hemmastadda här nu och hittar guldklimparna, en påse apelsiner för 1 euro (massor med apelsiner i så de kostar mindre än 1 kr stycket har jag räknat ut) och är hur goda som helst så är riktigt nöjd med den affären! Sen har jag hittat fullkornsbröd:-) Så min frukost är mycket godare nu! Vi har även hittat Zorbas och Eurobakers som har massor med godsaker! Köpt lunch där vissa dagar, är fin salladsbuffé med allt möjligt gott, fetaost, coctailtomater, allt som man plockar ihop från och sen dignar där av olika pajer, så pajälskaren Hanna blev ju helt lyrisk när vi gick in där! Finns även massvis med kakor, tårtor, pizzaslice och man kan designa sina egna baguetter! Bästa stället alltså!
Har även kommit igång med lite morgonpromenader då och då, fast att man är ute 8 på morgongen är det stekhett och svettigt... så ibland blir det kvällspromenader istället ;-)


Efter jobbet en dag var jag och Zandra på Napa Star Inn där de snyggaste bartendrarna jobbar och tog oss ett par drinkar, 2 st för 45 kr är ju inte fel! ;-) Så Strawberry Daiquiri och Grasshopper njöt jag av :-) Var nästan bara vi på hela stället också så vi blev riktigt uppassade! :-) Om några veckor lär där vara fullpackat...

Som ni kan se hade de även några väldigt speciella snapsglas som de gömt undan i en hylla på Napa Star Inn... jag reagerade inte direkt på vad det egentligen var som hängde och tränade chins på glaset... :-P Där fanns väldigt intressanta motiv på tavlor också som de hängt så man inte ska upptäcka dem direkt utan först när man kollar runt lite mer ordentligt!

När vi går genom torget på vägen hem från jobbet spelar och sjunger en tjej på en av restaurangerna typ varannan kväll. Bara det att hon har samma repetoar varje kväll... Och varje gång vi går där förbi lyckas man höra antingen Britney Spears "Hit me baby one more time" eller "It's gonna be a bri-i-ight sunny day..." vilket lätt sätter sig på hjärnan sen när man ska sova...

Vi har fått reda på nu varför vår personalmat var en sån katastrof första veckan, var nämligen så att alla här fastar innan påsk. Så nu efter får vi mycket mat och många spännande cypriotiska specialiteter, så nu är jag nöjd med maten! Pappa behöver inte vara rädd för att han ska få hem en sticka;-) Sitter på en pub nu precis bredvid vår lägenhet som ägs av ett äldre engelskt par. Jättesöta är det och bjöd alla på ost, kex, vindruvor, körsbärstomater, everything nu på kvällen! Gottegott och gratis! Snälla människor som tar hand om en! De verkar vara lite som alla säsongsjobbares mormor och morfar ;-)  

Idag på vår lediga dag tog vi en promenad till Nissi Beach, köpte med oss "brunch" från Zorbas i form av sallad och spännande småpajer. Till Nissi Beach tog väl typ 25 minuter från oss, men det var häftigt för det såg verkligen ut som ett vykort! Helt turkost härligt vatten, och vit fin sand! Så etermiddagen har varit skön och avslappnad, med avslut på restaurang där vi fick trerätters för 120 kr! Ett riktigt kap till... ;-)
 Nissi Beach!

Påskfirande för andra gången i år...

I helgen har det firats Påsk här på Cypern, de är tydligen en vecka efter oss där uppe i norr... Och såhär fint pyntar de hela staden då, stora hönor, tuppar, ägg och kaniner står överallt runt om i Ayia Napa! På påskafton var det stort firande, det började med att de hade tänt en stor eld på torget. När den började falna var det dags att ta sig ner till kyrkan bredvid där två präster avlöste varandra med att rabbla nåt på grekiska i en halvtimme! Där samlades massor med folk, till och med alla gamla tanter (såna typiska små grekiska tanter i svarta långa klänningar, som knappt är längre än en meter) kom vaggandes mellan barerna runt torget ner mot kyrkan. Blev en väldig kontrast mot partylivet... ;-) Alla människorna hade med sig ljus, vissa hade dekorerat sina ljus jättefint, särskilt en liten flickas ljus som jag blev helt förälskad i! Det var rosa med fina blommor och ägg påsatta och på allt var det en massa glitter! Det var väldigt barbie-aktigt! Vid midnatt tände alla sina ljus, och då kom prästerna (som hade suttit gömda nånstans och rabblat i mikrofoner) fram på scen och körde en kort predikan. Sen kindpussade alla varandra och önskade varandra typ Glad Påsk(tror jag, vet ju inte vad de sa på grekiska...), men det såg ut som när vi önskar varandra Gott Nytt År på nyårsafton! Var väldigt häftigt när alla ljusen tändes samtidigt iaf! :-)
 

Igår var min och Zandras första lediga dag! :-D Den tillbringde vi på Nelia Beach, stranden som vi bor närmast. Var riktigt skönt att bara ligga på en solstol hela dagen, fast visste ju redan från början att jag skulle bränna mig lite, trots att jag smörjde in mig med solkräm då och då... Går man ut i solen utan att ha solat sen förra sommaren och är där mellan 11.30-16.30 så väntar man ju sig inte annat...Men kunde inte låta bli och ligga kvar...Men idag har jag tagit det lite lugnare! Har fått ordentligt schema nu, så jobbar måndag-lördag, men är ledig måndageftermiddag, halva onsdageftermiddag och fredagförmiddag. Så ska nog bli bra:-)
 
Nöjd i värmen, och ännu mer nöjd efter första doppet i havet! Det var rätt kallt, men uppfriskande... ;-) och väldigt salt!

Lite toa-snack...
Något jag och Zandra märkt när vi varit ute i Ayia Napa är att det nästan aldrig finns lås på toaletterna här! I början tyckte vi det var väldigt konstigt men nu har vi förstått hur dem tänker. Det är nämligen så att toaletterna är extremt små, och sen öppnas de alltid inåt (dvs. när du ska stänga dörren får du tränga ihop dig i hörnet bredvid toan, det går precis så jag undrar hur en större person än jag klarar det... antar att den får hoppa upp på toastolen och stänga igen dörren...) Så alltså när du sitter på toalettstolen kan ingen öppna dörren mer än litegrann och då kan du direkt slå igen den utan att personen hinner se dig! Faktiskt lite smart av dem ju, men förstår ändå inte varför dem lika väl inte kan sätta på ett lås...

På toaletterna sitter där även väldigt roliga "lukte-gott", de är inprogrammerade att spruta ut doft var fyrtionde minut eller nåt sånt, så man skräms då och då hemma i lägenheten av det puff-ljudet den ger ifrån sig då! Och har man otur så kan man ju råka att titta rakt in i den där grejen just när den "puffar", haha...vet egentlgien inte varför man skulle glo in i den men...

Sen måste man ju komma ihåg hela tiden att inte slänga toa-pappret i toa-stolen... för då blir det stopp i rören! :-S Men än så länge har vi inte råkat ut för nåt missöde, även om man ibland kommit på sig med att slänga papperet fel...

Första tiden i Cypern!

I måndags bar det av till Cypern, efter att vi hämtat upp Zandra (hudterapeuten som är min handledare och som jag delar lägenhet med) på Knutpunkten for vi ner om Malmö och lämnade av Sofia först, vilket vi inte skulle gjort för från centrala Malmö hittade vi knappt till Sturup, var typ noll-skyltat liksom... Så efter några felkörningar, samtal med Sten-Åke och jag varit nära att få lite sammanbrott kom vi till sist på rätt väg till Sturup! Där klarade jag mig från att betala extra trots att jag hade 5 kg övervikt, men jag gav henne mitt bästa smile och gömde handbagaget (så hon inte skulle se hur tungt det var), Zandra klarade sig inte lika bra. Hon ska ju vara här nere till November så hon hade rätt mycket övervikt, och fick betala 400 kr för det... Sen genom säkerhetskontrollen där hon hade glömt några hudkrämer i handbagaget som hon vägrade slänga, så hon fick rusa ut och checka in de också!
Väl på planet fick jag värsta bästa platsen, precis vid nödutgången så kunde sträcka på benen hur mycket man ville! Hoppas på att få den alltid när jag ska fyga hädanefter för med den platsen kan man flyga hur långt som helst utan att få ont nånstans!


Tyckte dock lite synd om en kille i "Lars Mårtensson-längd" som satt ihopkurad i de trånga stolarna några rader bakom mig... På flyget hamnade jag bredvid en som hette Hjördis, och jag kan säga att hon var precis så som man tänker en Hjördis ska vara! Där var en hel del charteroriginal med planet... Till och med några som började klappa så "charter-käckt" när vi landade i Larnaca... :-P
När vi landat på Larnacas flygplats i Cypern märkte jag att min fina resväska hade slängts hårt så det blivit ett hål i den! Så efter lite ifyllning av anmälningspapper kom vi iväg lite senare än tänkt, men utanför flygplatsen stod fortfarande Jeanettes(hon som egentligen äger spa:et men nu är hemma i Sverige för att föda barn) man Lakis och väntade på oss. Såklart höll vi på att hoppa in på fel sida i bilen, tänkte ska han låta mig köra! Glömde ju bort att här är vänstertrafik... glömmer bort det hela tiden, typ blev nästan irriterad i början när vi blev omkörda på högersidan på motorvägen! Sen var det ju sisådär med bälte i bilen, Zandras funkade inte o Lakis bara "No, we dont use them, I'm not gonna drive so fast..." Sen hade han ingen hastighetsmätare i bilen så har ingen aning om hur snabbt det gick...
På vägen till Ayia Napa fick vi lite guidning av Lakis! :-)

 Vår lägenhet!
Väl i Ayia Napa visade det sig att vår lägenhet ligger precis vid Grabbarna Grus, bara ett hus emellan! Och där ligger en del andra skandinaviska pubar som skyltar på svenska, så vi har hamnat i ett litet skandinaviskt hörn! ;-P Vår lägenhet är väl inte helt ok, de har ju inte riktigt samma renlighetsstandard i Cypern som vi är vana vid i Sverige. Men vi har försökt rengöra den så gott det går, ska moppa golvet när jag kommer hem ikväll så man inte ska få helt svarta sockar så fort man går på det längre... Vi har iaf tre sängar, så här är gott om sovplats om man vill komma o hälsa på! ;-)


Lite om Aqua Beauty & Fitness Saloon på Napa Plaza
Detta är alltså min LIA-plats! Mina arbetsuppgifter är främst att göra några massager på förmiddagen och sen lite massage ute vid poolen på eftermiddagen, annars receptionsarbete eller assistera Zandra om hon behöver hjälp! Gäller att verkligen anstränga sig vid massagerna, dricksen är ju det ända jag får som lön... Hade två massager igår och fick 15 euro i dricks, så lite nöjd ;-) Gillar ju tävlingar så får se hur mycket jag kan få från en kund som mest ;-P

Hotellet har en väldig hierarki, vilket jag inte alls gillar... Men tror inte det är läge att sätta sig upp mot hotellets manager, honom får man inte ens ta i hand och knappt se i ögonen... fjanteri sånt alltså!

Spa:et är  i en liten röra just nu, för de håller på att bygga till en aerobissal bredvid men det ska bli klart i denna veckan så då slipper man bankande när man har behandlingar... Hoppas även de städar upp ordentligt då för även här (som i lägenheten) känns det lite orent, man blir lite beroende av alcogel...

Vi får lunch och kvällsmat på hotellet men de är ju inte direkt så måna om att deras arbetare ska få ordentlig mat... En friskvårdare som jag försöker göra allt för att få i sig av alla näringsämnena :-P Kvällsmaten är oftast bättre än lunchen, ibalnd finns där vatten att dricka till, men inga glas... och ibland tvärtom- inget vatten, men glas... Men ibland har dem fått till det och ställt fram allt! ;-P När vi äter sätter sig alltid städtanterna vid ett bord och för ett jävla kackel, de har även en massa annan mat de plockar fram och äter medans vi får sitta och nöja oss med det skumma vi erbjuds... men lunchen idag var lite bättre! Första gången man till och med kunde äta sig mätt ;-P

Har redan fått en hel hög beundrare som jobbar på hotellet efter mig, de kör verkligen med kärlek vid första ögonkastet här.... ;-P Först har vi Rafael, som direkt flyttade och satte sig bredvid mig första dagen vid amtbordet när där blev ledigt... Efter det var han inne på spa:et och frågade ut mig om hela mitt liv typ... Nästa dag fick han konkurrens av en annan kille, som nästan direkt började kalla mig darling och försöka kyssa mig... man bara hjälp! Men tror jag fick han att förstå att jag tyckte han var lite väl på idag... Då blev han sur och sa "we're not friends anymore..." men jag tror han kommer hämta sig snart ;-P Dem gör ju nästan till och med mig generad när de är så här på...

Igår var det en israelisk gäst inne på spa som berättade att han var massör, ordentligt utbildad också för började förhöra mig på muskler på latin för att kolla om jag var ordentligt utbildad! Sen helt plötsligt sa han "let me see your hands"  så jag sträckte fram min hand och då började han bara massera den, jävligt hård massage men jag bara tackade och tog emot, var jävligt skönt... Han tyckte jag hade muskulösa händer ;-) 

Snacka engelska hela tiden går jättebra, till och med gäster som trott jag varit från Amerika! ;-)  


Igår övade även Zandra lite behandling på mig, fick löst upp lite vax i öronen med öronljus! ;-)

Som avslutning kommer här lite bilder på gulligt godis jag hittat fotade i en affär häromdagen! Finns alltid så gulliga förpackningar när man är utomlands...
Här kommer söta små tuggummiförpackningar, för dem som inte vill köpa så många...

...och även gulligt Kinderäggchoklad i form av en flodhäst, "Happy Hippo" heter den! Tror hon i affären tyckte jag var lite knäpp när jag bara tog en massa foto och inte köpte nåt... 
   

Träningsläger i Danmark

Precis när jag kommit hem från Orsa på torsdagskvällen packade jag en ny väska och åkte på fotbollsläger till Slagelse i Danmark över helgen! :-) Blev inneboende med Jojo, Emme och My för två nätter i små rum med våningssängar. Första kvällen kom jag, Jojo, Amy o My 15 minuter för sent till samling bara för att vi tvunget skulle ner till centrum och handla på Stormarknaden, och varsin Bacardi breezer köpte vi och satt och smutta på på kvällen så det var ju inte riktigt värt risken att få straff för man var för sen... som tur var var Lars också sen!! Så eftersom tränaren inte var där var det ju ingen fara;-) 
Lars hade med sig en stor hatt på träningslägret, som man blev tvingad att ha på sig om man gjorde något som han ansåg man skull ha straff för... jag är förvånad över att jag klarade mig utan att få den en enda gång! Kanske har något att göra med att jag o Jojo tyckte den var rätt fin och ville ha den... 
 
Vandrarhemmet hade värsta Sound of music-trappan, så vi körde familjen Von Trapp med fin uppställning!

Efter sång till gamla goding-låtar på kvällen blev vi bjudna på fest med ett herrlag från Hestra som var där på träningsläger, de var inte så smidiga bara när de började med att fråga om vi hade singstar med oss, nej sa vi och då sa dem "jaha, men då vågar vi ju säga hur illa det lät..."! De blev inte populära hos oss med den kommentaren, men dem jobbade upp sig på festen nästa dag! 
        Hela gänget!
För som sagt blev det party på lördagen! Även då såklart mycket sång, funderar ibland på om vi sjunger mer än vi spelar fotboll i vårt damlag... Vi hade satt ihop lite bord så alla skulle få plats, efterhand kom killarna från Hestra och anslöt :-) När innehavaren av vandrarhemmet inte ville ha oss skrålande där längre stack vi ut, jag var lite seg med att bli färdig så gratisskjutsen med alla andra hann åka iväg och jag, Jojo och Annika fick ta taxi... Men det var ju ingen lång bit så vi blev inte ruinerade... Som tur var hittade vi snabbt stället där de andra gått in, utanför hängde nämligen 5 av tjejerna som inte är 18 än och försökte få vakten att "förstå" att de hade glömt sina leg... då kom jag på att jag inte heller hade leg med mig (min plånbok fick nämligen inte plats i jackan så jag bestämde mig för att tigga pengar av Annika hela kvällen...) Men vakten sa direkt att det var ingen fara för han såg på mig att jag var över 18 :-D Snacka om att jag blev lite nöjd efter den kommentaren!! På utestället var det riktigt kul, vi var ju typ först där för vi kom dit vid 12 och där gick tydligen de flesta ut först vid 2 för att stanna till stället stängde vid 6-7 på morgonen...! :-S Men så länge stannade inte vi, jag fick trevligt sällskap på en promenad hem tidigare än så, kom dock ändå inte i säng förrän 6 på morgonen och blev väckt av Annika 7.50 (10 minuter innan väckarklockan skulle ringa, vilket var lite taskigt av henne...) Så söndagen var Hanna Arvidsson övertrött, men det var himla roligt att vara så, var ju väldigt lättroad liksom! Men söndagmorgon var det träning, med rugby och annat spännande så fick bland annat Camilla leva ut sina aggressioner på oss andra ;-P Vi körde även fina knäövningar varje träning så att vi kanske ska få lite bättre knän och få bort stämpeln som Västra Karup - laget med knäskydd... 
 Starka knän på gång...

En annan stark grej från träningslägret var vädret! Det var sommarvärme och vi tränade i shorts och t-shirt(förutom sista dagen som var lite kyligare så man fick ha långtröja...) och vi låg och solade väldigt lättklädda (ni skulle sett Gobben...)
 Riktigt skön plats hittade jag hos Annika!
 
Saker jag märkt denna veckan:
 - Jag ser nog mycket äldre ut än på länge för jag har varken behövt visa leg på systemet häromdagen eller för vakten när vi skulle ut i danmark :-D
- Skåne har invaderats av danskar, när jag stod i provhytt på Väla hörde jag bara danskar omkring mig och kunde lika väl varit på andra sidan sundet... De njuter av finanskrisen...
- Det är riktig vår, jag vet till och med dem som badat i havet redan! Men jag väntar nog med havet tills jag kommer till Cypern på måndag... ;-)