Jag hade nog inte fått en dödssjukdom trots allt...

Nu har jag varit hemma i åtta dagar! Alldeles lagom, hann träffa dem flesta (man hinner ju aldrig med alla men det har jag vant mig vid nu...) och det var ju extra bra att det var Påsk för många har varit hemma och varit lediga!

Jag har hunnit med påskmiddag på Kullabergs hotell tillsammans med Lina, mamma och Hans (blev lite manfall i sällskapet för Per hade match och Sofia tog hand om Humlan som varit på djursjukhuset för en varböld...)
Jag har fått träffa Ingrid och Malin, vi tog en fika på Killeröds café och njöt av den fina utsikten. Jag älskar träffa dem för hur länge vi än varit ifrån varandra tar vi alltid vid där vi slutade förra gången när vi återses och allt är som vanligt:-)
Jag har fått vara och lekt med Katta och hennes lille Zebb. Och gett Katta lite massage för den tunga magen! :-)
Jag är ju billös nu när jag är hemma, min guldiga fara har ju Frida övertagit och kör runt i nu så denna veckan har jag vissa stunder lånat Ullas lilla mini-cooper, det första jag fick i den var dock parkeringsböter... Nya Torg har ju alltid varit gratis att hålla på så jag körde in, tyckte jag såg någon parkeringsautomat men tänkte här brukar det ju inte kosta, tittade i bilen bredvid och den hade ingen lapp så då tänkte jag inte mer på det... Efter fikan med Sara var där dock en fin parkeringsbot som satt o väntade på mig. Ooops! Är rädd jag börjar bli lite väl nonchalant ibland, visst att det är bra att jag inte är så extremt planerande som jag varit innan men jag behöver ju inte gå i Oskar Hervén eller Per Lindström riktning för det...;-P
Jag var uppe i Halmstad en kväll hos Johanna Rahm, vi lagade god mat, hade vindruvor, ost o kex och snackade hål i öronen på varann (som vi brukar;-P) Alltid lika roligt att träffa Johanna, vi är så galet lika! Båda två lider av samma rastlöshet, men hör o häpna! Min rastlöshet har faktiskt blivit bättre i detta yrket, jag kan lite mer leva i nuet nu och inte bara planera vad som ska komma sen, underbart är det! Även om jag har lite svårt för dem där söndagarna fortfarande...
I lördags var jag på påskfest hos kusin Per i Ängelholm. Riktigt skoj, vi var över 30 pers och dem flesta hade jag ju inte träffat på ett tag så det var riktigt kul! Fick lite nostalgikänsla över Markus vix blå snaps och blev överglad när det plockades fram en ask Paradis, och otroligt nog (jag kan fortfarande inte förstå detta) så fanns gräddnougat kvar när jag kom trots att halva var tömd! Hur är det möjligt!?! Gräddnougat tar man ju först... Vi avslutade kvällen på Bahnhof, där såg ut som det brukade men det var trevligt! Träffade både gamla Röglespelare och massör som jag inte träffat sen jag var där och jobbade för några år sen, de tjatade mest om att jag såg så glad ut (antingen såg jag aldrig glad ut när jag jobbade där eller så var det fulla Hanna de såg nu som såg så glad ut;-P), sprang även på gamla ragg och gamla klasskompisar. En mycket trevlig kväll! :-)
TP, jag o Cassandra redo för Bahnhof<3

Det enda som inte varit jätteroligt denna veckan är att jag trott jag fått en dödssjukdom... Det började redan sista veckan i Thailand med att jag fått myggbett som blev helt infekterade, variga och äckliga! Och de vägrade läka hur mycket jag än försökte hålla dem rena, det blev inte bättre när jag kom hem utan snarare sämre. Det började dyka upp nya sår och de blev direkt infekterade, när jag till och med fick i ansiktet var det inte roligt! Men mammas man Hans som är läkare tittade på dem och skrev ut salva och penicillin och sen visade det sig att Cornelia som var o hälsade på mig i slutet och Josse som rest runt med henne innan hade fått samma symptom och det hade visat sig på Cornelia att hela hennes blod var infekterat, det var därför inget läkte. Så jag antar att jag har samma, äter penicillin som gör mig lite lätt illamående, men såren har redan blivit mycket bättre. Så jag kommer nog inte dö nu heller.... :-)
Sen drog jag ju såklart med Lina till Båstad bokhandel och köpte hennes bok, dem skyltade fint med den i fönstret! Sen signerade hon den med "Till min kära damp-syster, så skönt att jag inte hatar dig längre", fint va?;-P Igår hade jag och pappa tävling om vem som läste ut den först. Jag vann :-)
Så, idag bär det ner till Sorrento igen. Mamma ska snart komma och hämta mig också ska vi ha lite kvalitetstid ner till Kastrup. Lite lyx, slippa ta tåg idag. :-) Jag har fått lovat för mig att vi ska ta vägen förbi mitt och Kim Källströms slott i Danmark som jag såg ut till oss för många många år sen! Se så det fortfarande står kvar och väntar på oss tills han och jag är redo;-)

Byebye for this time Bangkok<3

Gud vad konstigt! Idag är det alltså till sist jag som ska åka hem från Bangkok... De senaste två veckorna har kollegor och andra reseledarvänner åkt och det har varit många hejdåkramar och pussar, och nu är det bara jag kvar! På ett sätt känns det skönt att åka sist för då har folket tunnats ut och man kan känna att det är dags för mig också att bege mig härifrån! Men oj vad jag kommer sakna Bangkok, ja hela Asien faktiskt! Denna säsongen har jag ju rest runt som en liten galning här i Asien. Det har varit med Madde på rundresa igenom hela Kambodja, med Aksel har jag åkt med och sett rundresan i norra Thailand, sen har jag ju kört min egna rundresa i centrala och västra Thailand och varit nere på semester hos Edde och Kajsa i södra Thailand! Så Thailand har jag verkligen utforskat... Men sen har jag ju även haft en trevlig VISA-run till Manila i Fiippinerna, gått runt Hong Kong och Macau med Aksel och avslutat i Kuala Lumpur. Denna säsongen har jag även sett basket live för första gången i mitt liv, även om jag varje gång fortfarande sitter och inte riktigt kan komma ihåg om det är tre eller fyra perioder som ska spelas och Nakiea ropar åt mig efter halva matchen "Hanna, don't fall asleep, eyes on the ball"! ;-) Men ändå tycker jag faktiskt att basket har blivit ganska roligt att titta på! Även om det är roligast när jag har Jessica med mig att prata skit med under tiden.

Min största kärlek denna säsongen har ju varit Bangkok. Denna stad som har allt! Rastlösa Hanna kommer inte fram så ofta här, det händer att hon gör det men det är väldigt sällan! Jag älskar Bangkoks shopping, buddhismen vilket gör att alla människorna känns så fina rakt igenom, vi märkte stor skillnad på detta när vi kom till kineserna i Hong Kong eller malayerna i Kuala Lumpur, det var så mycket stress. Här är alla lugna och fina, ingen trängs utan folk väntar på sin tur. Sen får jag ju säg att jag blivit lite kär i Thailands kung också, det är nog ofrånkomligt när man är här. Sån kärlek som thailändarna visar sin kung är helt otrolig, det ser man ingen annanstans. Och den smittar av sig! Och denna roliga kultur, med kontorsfolk som helt seriöst går runt med Angry bird eller Hello Kitty mobilskal (hehe får nog räkna in mig själv i den senare kategorin...), och thailändarnas kontor som sen är överfullt med pennor, suddigummi, linjaler, post its och allt möjligt med olika söta seriefigurer på! Haha man kan inte annat än älska det:-) Klädstilarna sen, jag måste säga att thailändare i Bangkok oftast klär sig väldigt fint, det är mycket posh över det och jag gillar det skarpt! Har inhandlats mycket kläder denna säsongen men packandet verkar gå fint nu för det är många kläder i tunt tyg vilket knappt tar någon plats i packningen;-)
Höjdpunkter denna säsongen går inte att ta ut. Hela säsongen har varit en enda stor höjdpunkt!!
Min underbara Jessica som varit den som alltid funnits i Bangkok medan vi andra ibland smitit ut på rundresor, galna DJ-kvällar med det traditionella Varvet med Johannes i spetsen, mysiga biobesök som oftast kommer spontant och man köper biljetten 10 minuter efter filmen börjar, ingen bryr sig om att se reklamerna;-) Tokiga 4D biobesök med skrik och gapskratt.
Snyggingarna på 4D bio <3

Sen finns det ju anekdoter som man inte kommer glömma heller, som den helgen då jag och Aksel reste och ringde Bangkok runt för att få tag i varsin Iphone 4s! Varje gång det släpptes nya i stan så tog de slut på några timmar och de visste först typ dagen innan om de fick in nya dagen därpå vilket gjorde att man inte riktigt visste när de kom och inte... Så en helg spenderade jag och Aksel åkandes runt på så många istudio-butiker i Bangkok som vi kunde hitta, vi hade inte ens tid att äta vilket gjorde att vi köpte varsin Cupcake i farten och smällde i oss och sen fick vi sockerchock och mådde illa i flera timmar... Efter att vi sprungit runt i affärerna spenderade Aksel nästa morgon med att ringa runt till alla istudios, och då hittade han två som han la undan, det var dock i två olika affärer på helt olika platser i Bangkok så sen åkte vi Bangkok runt för att hitta dessa, så lyckliga vi var när vi väl hade våra Iphones i våra händer! I taxin från butiken satt jag ätandes mango (hade ju inte hunnit köpa nån lunch den dagen heller pga all Iphonehysteri) o ringde direkt till pappa och glömde helt bort tidsskillnaden så en sömndrucken pappa fick höra mina glädjerop över min nya Iphone. :-)
Denna veckan har jag gjort ett besök på -5 Icebar Silom, som ni kan förstå var där sjukt kallt! Jag och Kåre, en dansk reseledare (som även är stylist och frisör och som klippt mig ett par gånger denna vintern:-)) gjorde ett spontanbesök dit häromkvällen, vi var i taxi på väg hem och åker förbi och jag säger "istället för att åka hem och lägga oss, ska vi inte ta ett besök på den isbaren?" Vilket vi gör... När man gick in fick man jackor och varsin Absolute vodka shot. Sen huttrade vi och var lite smått hysteriska över hur kallt det verkligen var med -5 grader, konstigt och känna den känslan när håret i näsan fryser och det kommer rök när man andas... Knappt tio minuter var allt vi klarade där inne sen var vi rädda att vi skulle få bestående frostskador!
Ja mycket har hänt denna vintern... En vinter som till och med, om någon skulle fråga, jag skulle kunna tänka att leva om igen och inte göra något annorlunda!
Sent ikväll går planet från Bangkok, mellanlandning i Zürich och sen landar jag på Kastrup 08.55 måndagmorgon. Sen blir det tåget hemåt! Min flygplansoutfit kommer bestå av vinterskor, mössa och vantar (köpta i Hong Kong för där var ju så jäkla kallt), sen blir det leggings och en klänning, två linnen, en skjorta, två tjocktröjor, en sjal, en jeansskjorta och på toppen en vietnamhatt (tror dock jag inte kan ha mössan då...) Jag hoppas att detta kommer hjälpa mig hålla värmen hem eftersom jag inte har någon jacka...
Nä nu ska jag ut och göra mina sista rundor i Bangkok!
<3