Tillbaka i uniform! :-)

Nu har jag precis klarat av min första riktiga jobbvecka på Rhodos! Första veckan här studdade jag bara, dvs. följde med kollegorna runt och lärde mig hotellen och utflykterna. Denna veckan har jag själv åkt runt på hotellen och haft service. Har gått bara bra! Kunnat svara på de frågor jag fått tycker jag så inte behövt skämmas... ;-P Och hur e då Rhodos...
Ja mitt första intryck av Rhodos var, "oj, vad slitet här är!" Och det är tyvärr lite så att många av hotellen är ganska nerslitna, dock inte alla! Det märks att mycket byggdes på 1970-talet. Sen förstod jag aldrig hur jag nånsin skulle kunna hitta inne i Rhodos stad med alla dess små gator, hittar fortfarande inte riktigt, men någorlunda! Det värsta i Rhodos stad är att det på så många ställen är enkelriktat! Detta missade jag vid ett trafikljus, svängde höger där man inte fick och kunde inte hitta min fil bland alla mötande bilar! :-S Fick göra en liten U-sväng och komma rätt... Kan nämnas att det var precis efter jag hade kört på en katt så var lite disträ och orolig över katten som jag inte kunnat hitta igen trots jag hörde hur jag körde på nåt... Nä, trafiken i Grekland är galen! Denna veckan har två jag känner blivit påkörda på sina mopeder. Så jag är glad att vi kör bil och inte moped... Men mopederna kör också på båda sidor om en så det gäller att hålla uppsikt i alla speglar... Lite jobbigt eftersom backspegeln har ramlat av i vår ena bil och vi har aldrig tid att åka och laga den. Men men som sagt vi lever än och har inte krockat, eller jo det har vi egentligen...Inte jag än! Men Alex har kört in i bilar ett par ggr, senast var jag med i bilen och shit vad det känns även när man bara krockar i så få kilometer i timmen! Bromsarna i våra bilar är inte de bästa nämligen, och för dem bromsarna kör nog Alex lite för nära bilarna framför;-P Men det blev inget på bilen framför och vår lilla hyrbil bryr vi oss inte om ifall vi skrapar lite här och där... ;-P Några böter har vi också fått, parkeringsböter... Parkering i Rhodos stad är svårt! Det är fickparkering som gäller, och det gör dem överallt. Mest där man inte får! Jag har gjort många olagliga parkeringar men än så länge tar dubbelparkering emot. Vilket det inte gör för mina kollegor.... ;-P Det komsika med böter här är att de ändå inte bokförs något direkt så man kan bara skita i att betala dem! Förstår ni varför det går ut för Grekland... Samma med många turistaffärer, köper du något där som kostar typ 50 euro så kan du själv se hur han i kassan bara slår in 20! Allt för att inte behöva betala så mycket skatt...
På väg in i Gamla Stan, en av världens mest välbevarade medeltidsstäder!
Efter hand som jag lärt mig stället och kommit igång och börja jobba så börjar jag faktiskt tycka Rhodos är helt ok. Gamla Stan är riktigt mysigt och fint, och egentligen hela Rhodos stad gillar jag. Dock inte bargatan... här är bara folk i lillebrors ålder eller yngre som går och festar i princip, och så pass ungt lammkött vill jag INTE ha!! Så vi är ganska lugna på festfronten, hänger lite med de andra svenska och danska resebolagen. Igår var vi dock partyredo! Hade åkt ut till Kallithea (utanför Rhodos stad) till ett festställe som heter Paradiso där vi köpt biljetter till ett svenskt party. Dock när vi kommer dit 23.30 (det skulle öppna 22..) är allt helt nedsläckt och dött! Då visar det sig att festen blivit inställd, men det hade dem glömt att informera om... så vi fick åka hem igen och idag har jag ringt och skällt ut snubben, som så klart var en av alla dokusåpatöntar som jobbar här på Rhodos. Så han kom och mötte upp oss och gav tillbaka våra pengar och bjöd in oss på fest ikväll istället för att gottgöra oss. Dock ska vi jobba på flygplatsen ikväll så fest blir det inte. Här är många dokusåpanördar som hänger här. Jag som inte följt nån dokusåpa och mest tycker dem är rätt patetiska har ju inte koll på någon, men Alex och Zandra (mina kollegor) pekar åt höger och vänster för att peka ut Big Brother och Paradise Hotel-folk.

Annars har jag ju varit runt en del på Rhodos nu i början, varit på båtutflykt, stadsrundtur, åkt med ner till Lindos och klättrat upp på dess Akropolis samt skrattat åt alla turister som åker åsnetaxi, besökt fjärilsdalen som dock hade lite för lite fjärilar tyckte jag, varit på Rhodos lilla djurpark där det coolaste var att få se en känguru, lekt på vattenlandet, besökt en keramikfabrik och sett hur de drejar, kollat in italienarnas gamla spa med sitt heliga vatten, varit över på Turkiet som vi bara har knappt 2 mil ifrån oss. Där var jag i Marmaris, och var glad när jag fick lämna alla turkar igen! Lyckades på några timmar få en som deklarerade hur mycket han älskade mig, en som friade och två som slängde sina telefonnummer efter mig... Var lugnt och skönt att komma hem till grekerna igen som är lite mindre på än turkarna! Sen har jag ju så klart haft tid till att provligga en hel del stränder;-) Brunfärgen kan man jobba på då vi haft väldigt lugnt hittills, men nästa vecka blir det nog andra bullar! Idag åker nämligen Alex på semester medan både Zandra och Antonia har gått och blivit sjukskrivna. Så det är bara jag och Elin kvar som kan jobba. Och jobba lär vi få göra ;-P Men det är bara att ta det som det kommer! ;-) 
 Studd av vattenland, hård dag på jobbet! ;-)

Sjukstuga har vi haft här ett tag förresten. Jag kom hit med en förkylning som utvecklade sig till en jävlig hosta! Till sist gick jag till doktorn för jag var rädd att hosta sönder min hals helt, då fick jag antibiotika för jag hade fått luftrörskatarr... försökte några dagar utan att börja ta antibiotikan, det ska ju faktiskt kunna släppa ändå. Men efter ett tag var jag öm från munnen och ner till magen av allt hostande så då fick det vara nog! Antibiotikakur fick tas... Men det hjälpte iaf! :-) Nu är jag nog friskast i teamet här!  

Jag fick ju reda på att jag inte skulle hinna hem mellan Rhodos och Sorrento, vilket blev lite jobbigt då jag har halva min Italienpackning hemma... Men jag fick istället tillåtelse att ta ut av mina semesterdagar, perfekt! Så i slutet på juli-början av augusti kommer jag vara i Sverige. Inte bestämt exakt vilka dagar det blir men typ 28 juli-5 augusti. Wii! Då det är den perfekta tiden att vara hemma :-)
Utsikten från min balkong ;-)
I början här bodde jag på hotell, lyxigt och skönt det också men nu har jag fått min egen lägenhet. Ännu bättre! :-) I samma hus som mina kollegor Antonia, Alex och Zandra medan vår chef Elin bor runt hörnet. Det känns lite Beverly Hills-stuk på det, precis vid havet och med stor balkong med fin havsutsikt! Älskar lägenheten redan! Stor är den också, stort kök/allrum och sen garderober, sovrum och toalett+två balkonger! Perfekt! ;-) Och där är två sängar, så varsågoda att boka flygstol ner och göra ett besök! Ni kommer få en proffsig guidning runt Rhodos i våra små bilar ;-) (Och vi ska ta det försiktigt så någon krock behöver man inte oroa sig för!;-P)

Nu kom vår agent och bjöd på glass, till och med min favoritglass! Magnum double chocolate, eller som den heter här Magic! Där steg han i graderna;-) Nu blir det glassätning för att ladda upp inför en kväll på flygplatsen!