Svettigt schlagergolv och snofsig svit!

Lundahelgen blev jättebra! Vi lagade god mat, shoppade lite på stan (men bara lite, har ju lite shoppingförbud på mig nu innan New York för där ska det då banne mig shoppas ordentligt!), bakade både scones och muffins och gick härlig promenad in till stadsparken och matade ankorna! På fredagen på inflyttningsfesten kom Ingrids bror Olof med två andra kompisar från Halmstad, så dem tog ju över hela lägenheten den natten, varpå jag och Ingrid traskade till Jojos lägenhet (hon var själv i Åre) och delade hennes säng där. Fick vi ju även återse Jojos häftiga tandkräm med glitter i som vi gillar! ;-) På Malins födelsedagsfest var det bara tjejer (och Petter) men det blev trevligt snack! Och dagen efter då det var hennes riktiga födelsedag kom jag och Ingrid in och sjöng och gav henne presenter på sängen. Riktigt mysigt, det kändes som ett riktigt kollektiv! På söndagen fick jag skjuts med Emma hem, som också hade tillbringat lördagen i Lund.

Sen har min cykel plockats fram och fått sin första vårrunda, 1.3 mil blev det. Man får ju börja lite nätt... ;-) Nä men jag älskar cykelturer, bara det inte blåser för mycket. Och nu har våren börjat komma igång på riktigt, vårjacka och skor stack jag till jobbet med idag! Ser bra ut, vill nämligen inte behöva packa ner vinterjackan till New York, och där är ca 10 plusgrader nu också så. Pappa har även satt igång och sätta potatis idag, ja ajg kan nog inte sluta räkna upp vårtecken...

I lördags var vi några tjejer som festade och bestämde oss för att ta taxi till Halmstad och utgång där! A- och B-laget i VK hade nämligen kickoff och skulle upp dit så vi åkte efter. Efter en låååång taxiresa, jag trodde nästan vi skulle komma till Göteborg! Det tar lite längre tid till Halmstad än Ängelholm som man är van vid... Men när vi väl var framme gick vi till Mårtenssons och där lackade svetten på Schlagergolvet i några timmar sen! Skitkul kväll, ångrade bara att jag tog vinterstövlar och inte mina små högklackade som hade blivit snyggare och varit mindre varma... men hinner jag med en till runda i Halmstad innan New York så vet jag iaf vad jag ska ha på mig! ;-)

I början på veckan fick Annika sin 30-årspresent av mig. Boende på Torekov Hotell en natt med trerätters, valfri spabehandling och frukostbuffé. Vi hade turen att en svit var ledig som vi fick bo i, lyxigt! ;-) Som behandling tog jag hawaiiansk massage, vilken jag inte hade testat innan, den var skön men kanske inte min favorit. Är något trött på att ge den bara då vi inte är så många på spat som har utbildning på den, varpå det ibland blir att man får väldigt många såna på en dag, speciellt helger... så imorgon ska jag ha 4 hawaiianska massager... lite segt! Våran trerätters sen var helt fantatisk! Vi tog rött vin till som passade perfekt. Förrätt var det rökt anka, sen blev det lammrostbiff och efterrätt kryddkaka. Den godaste rätten var ankan! Helt perfekt, vi var båda helt sålda. Men allt var så klart gott, i princip vad som helst kan bli gott på restaurang anser jag! Borde testa lever eller hjärta eller nåt sånt nångång för att kolla den hypotesen... Fruskotbuffén sen vet jag ju att den alltid är god! Och man behöver ju inte ens nämna sängarna... :-)

Snabbresumé!

new york
Efter en liten paus i skrivandet här får jag väl ta och sätta igång nu, och informera om planerna för april och maj! 4 april åker jag nämligen till New York med Johanna Rahm för att plugga engelska i 8 veckor. Ska bli riktigt coolt, NY liksom! Aldrig varit där förut ju så tror inte jag ens kan försöka föreställa mig hur det kommer vara där, då allt antagligen kommer vara ändå mycket större... :-) Vi ska bo i ett student residence, typ korridor ihop med en massa andra sutdenter från hela världen. Boendet ligger mitt i smeten, bredvid Central Park. Så jag ser framför mig morgonjoggingturer där;-) Boendet ska även ha ett toppmodernt gym (vilket gjorde att vi valde just det boendet...), så ser fram emot detta!

Vad har annars hänt under denna snöiga vår, (helt sjukt, vi har haft snö sen 15 december!)

Vi var ju ett tjejgäng på roadtrip upp till Jönköping! Jag, Annika, Linda och TP for en lördag upp till Johanna Rahm i Jönköping i TP:s lilla BAU! :-) Var en jävligt seg bilväg upp men när vi väl kom fram var det party som gällde! Vi drack hotshots (efter några försök lyckades jag med att skikta likören och blåbärssoppan helt perfekt!) klockan fyra på eftermiddagen, kändes som vi var på afterski eller nåt!

Sen fick vi gjort oss fina (perfekt att ha med en frisör i form av Linda så man kunde bli extra snofsig i håret), Johannas fina vän Sofia, även kallad den lilla mörka, kom in och åt god grekisk mat (som Johannas underbara föräldrar hade beställt och kört och hämtat). Till maten blev det snapsvisor, hittade en ny favorit:

:/ Bär ner mig till sjön /:
Jag känner att jag måste i.
Och när du badat mig,
så ska du torka mig,
och när du torkat mig,
så vill jag i igen!

Fanns många härliga verser på denna låten! :-)

Tillsist kom vi iväg in till Jönköping City! ;-) Där gick vi ut på Karlssons, dansade loss och träffade snygga killar! Blev en perfekt kväll helt enkelt. När det stängde blev vi hämtade av Johannas underbara mamma, och när vi kom hem väckte vi Johannas underbara pappa med skönsång och kramar i sängen, han bara skrattade och tyckte det var jättetrevligt att bli väckt kl 03... Helt underbar helt enkelt, JAG hade ju blivit störtförbannad i det läget...:-S
Sen kom vi hem till en uppbäddad bäddsoffa som jag och Annika delade (såklart Johannas mamma som gjort i ordning) och dagen efter bjöds vi på värsta frukostbuffén, erbjöds i princip vad som helst! Sen var vi hurtiga ute och tog en promenad, Johanna gav oss en sightseing runt i hennes hemort Lekeryd.

När vi kom in i värmen spelade vi spel, jag och Johanna vann vilket förstås inte kunde gjort mig nöjdare... Innan vi skulle åka hem bjöds vi återigen på god mat. Johannas mamma hade kockat ihop ris, kycklinggryta, broccoli (min nya supermat, så blev såklart helnöjd när vi fick det!) och en sallad. Var jättegott! Sen fick vi checka ut från Hotell Rahm, där vi hade blivit grymt bortskämda! :-D

Annika har även haft en trevlig 30-årsfest! Då fick jag istället ta emot Johanna och ge henne husrum på Erkagården. :-) Festen var bra, roliga tal och diktade visor, skoj bordsplacering och jättegod mat.
  

(Men hur man kan vara så extremt blek som man är just nu är nästan läskigt, snart genomskinlig!)

Lite roliga anekdoter under våren!

  • Malena smörjde en gnällig dörr på jobbet med massageolja! Hade jag aldrig själv kommit på...
  • Vi lyxade till det hemma en helt vanlig onsdagskväll med varmrökt lax och romsås, min nya favoritmat!
  • Har börjat hålla i lite cirkelträningspass också ute på Torekov Hotell, lite läskigt men skoj!
  • I söndags fyllde mitt körkort 4 år
  • Jag har lyxat till det med skön personalmassage 1 gång i månaden, ljuvligt :-)
  • Bjöd lillebror på bio i Båstad i 18-årspresent, Snabba Cash såg vi. Var mysigt, men filmen var sådär...
  • Jag och Ingrid hade ett par fredagsmyskvällar. Där vi ena gången såg på Den där Mary, tyvärr hade tv-kanalen lite problem så delar av filmen såg man bara texten och ingen bild. Som tur var har Ingrid sett denna filmen så många gånger så hon kunde vara kommentator under tiden och berätta bilderna! Ett intressant sätt att se en film.
  • Vi har haft brandutbildning på jobbet, då vi fick släcka med handbrandsläckare. Tyckte jag var väldans roligt, kan jag tänka mig att göra fler gånger... ;-P

Imorgon ska jag ta tåget ner till Lund, är ledig både fredag, lördag och söndag! Detta för att Ingrid ska ha inflyttningsfest imorgon och Malin ska ha födelsedagsfest på lördag. Kan det bli mycket bättre helg?? Längtar efter mina två fina flickor! ♥