Första transfern och välkomstmötet avklarat!

Idag var dagen D...


Något nervösa har vi varit, sen var det lite meck fram och tillbaka med flyget. Vi satt många timmar på flygplatsen för vi hade fått fel tid på när det skulle komma... Men vi hade trevligt, kollade hur allt gick till, fick killar som försökte ragga upp guider i uniform och roade oss med våra busschaufförer och lokalguider. Busschaufförerna älskade jag, så goa och glada! Dåliga på engelska ju så man får slänga sig med dem få orden på arabiska som man kan, men de ler och skrattar bara man försöker! :-) 

Tillsist kom så våra gäster, jag fick äran att stå ute vid bussarna i 38-gradig värme och peka dem till rätt buss. Där var det en från en annan researrangör som friade till mig, han sa han skulle vänta i tio år tills jag ville gifta mig... (Det e andra frieriet denna veckan, den första var en 15-åring på kamel.... Sen igår blev jag bjuden på färsk jordgubbsjuice av en servitör som har ett extra gott öga till mig!) Jag hade en liten buss så den fylldes väldigt snabbt och jag kunde lämna flygplatsen först av alla. Vid det laget hade jag nästan blivit för lugn (bättre ibland och vara nervös) så jag glömde ju en massa som skulle göras innan vi körde iväg! Men det var bara o improvisera och ta hjälp av lokalguiden och det var bara småsaker som inte märktes att jag glömt. ;-P Sen körde vi iväg och jag snackade om allt möjligt i mikrofonen, hoppas det blev någorlunda sammanhängande. Men det tror jag! ;-) Idag hade vi inte så många ankommande gäster så jag hade bara två familjer på mina två hotell. Så det blev två personliga välkomstmöten, där de mer fick ställa frågor vad de ville veta om. Gick helt ok, dock var det lite roliga accidenter på mitt andra hotell som ni här kan roa er med! ;-)
Jag beställde välkomstdrinkar men råkade räkna fel. Beställde 5 och vi var 6 med mig, där vi satt var det så jävla varmt så jag var verkligen tvungen att ha en välkomstdrink också så när servitören kom med drinkarna sa jag "Can I have one also", och egyptier har inte jättebra uttal på ord så han sa något som lät som "osså". Så jag svarade "yes also". Han går ner och kommer tillbaka två minuter senare med ett jätteglas med ouzo!! Jag skrattar och säger typ till mina gäster att "ja, det gäller att dubbelkolla så de förstår vad man säger..." Jag kunde ju inte dricka ouzon (du kan ju inte dricka sprit med gäster på ett välkomstmöte!!) och jag orkade inte bara skicka tillbaks honom så jag bara jaja, sätt den här. När han ska sätta ner den på bordet missar han halva bordet så ouzon åker rakt i mitt knä, hela jag stank sprit! Jag fick hålla mig från att börja gapskratta, jag tänkte bara vad tror egentligen denna familjen om den här reseledaren! Men jag fick skämtat bort det lite, så vi alla skrattade lite åt det...

Ja, en spännande första dag som riktig reseledare! Ändå var jag den som nästan haft minst trubbel av oss fyra reseledare... Nu ska jag sova och imorgon är min lediga dag så det ska bara slappas på stranden och få en skön massage av Ramses! :-)

Utflyktsvecka med avbrott av magsjuka

För att ladda upp inför utflytksveckan hade vi ju haft ledig dag på söndagen då vi latat oss på stranden och flutit runt som en kork i det salta Röda Havet. Jag passade även på o ta en massage på ett litet ställe precis vid stranden där världens största och starkaste man - Rames den store kallade han sig gav mig massage. Han var riktigt duktig, och en halvtimmes massage för 75 kr är ju ett riktigt klipp! Dit kommer jag gå fler gånger :-D

Kairo!
I måndags började vi veckan tidigt, 1.30 på natten var det avfärd i små hoppiga bussar till Kairo. Något litet toastopp i öknen men annars sov vi som stockar större delen av vägen till Kairo. 6-7 timmar senare var vi framme i Kairo, där fick vi en lokalguide som det är lag på man alltid ska ha med runt när man guidar. Han visade oss Citadellet med Muhammed Ali's moské, Egyptiska museét med alla häftiga grejer från de gamla faraonerna. Riktigt välbevarade saker, smycken som har så fina färger så man snarare skulle tro de var 10 år än 4000 år gamla! Massa statyer som blir mer och mer intressanta ju mer man lär sig vad de olika små tecknen de målar betyder, när man liksom kan läsa av en tavla lite mer för man vet vad falken står för, eller vad fjädern menas med! Ja, det är en hel vetenskap men det är bara att nöta in det! Jag, Tess och Linda (vår sista guide, som kom från Azorerna där hon jobbat i sommar, igår) har t ex spenderat lördagskvällen med att plugga in faraoner, gudar och föremål på Egyptiska Museét! Lite ovanlig lördag! ;-) Men det blir roligare ju mer man känner man kan!
  
    
Sen bar det av till att kolla pyramiderna, vilket var en otroligt häftig upplevelse att ha gjort! De är enorma och helt otroligt hur de kan ha byggt såna byggnader för 4500 år sen! Fick ju även träffa på sfinxen och gå in i Chefrens pyramid, där fick man dock nästan panik. Där är riktigt trångt inne, dålig luft, varmt och vem som helst kan få känning av klaustrofobi! Man får gå helt böjd ner för trappor och uppför trappor tills du kommer fram till gravkammaren. Tyvärr är det ju inte så jättemycket att se där inne, en tom kista bara och på väggen står namnet på italienaren som hittade gravkammaren på 1800-talet. Men ändå häftigt att ha varit inne i en pyramid, men jag avundas inte dem som jobbar inuti pyramiden. Vi träffade en gubbe där som berättade lite för oss, han jobbade 4 timmars pass där inne, och han sa han fått jobbet för han var så kort (han var nog 1,50 m) :-)
Vi var även på ett papyrus och fick se när dem tillverkade papyrus, ett parfymeri där det tog en evighet för oss tjejer att välja ut vilken parfym vi ville ha i present... (Som guide blir du alltid bjuden på grejer och får små presenter när du besöker såna här ställen, det är ju du som sen tar med kunderna dit!)
Ja, Kairo var en jättehäftig upplevelse, MEN sååååå skitig stad! Nästa gång jag ska dit ska jag ha handspriten med i väskan ;-)

Beduinkväll!
I tisdagskväll bar det av ut i öknen. Började med att rida kamel, har jag ju testat på när jag var liten och tycker det är kul! Mysiga djur som lunkar fram, vi försökte få dem att springa lite för tyckte det kunde varit spännande men det fick vi inte för beduinen som ledde oss... :-( Sen klättrade vi upp lite i bergen för att se den fina solnedgången, när vi kom ner igen fick vi testa på att baka bröd i beduinlägret! Vi blev godkända husfruar allihopa ;-) Vi blev bjudna på mat och dem som ville fick röka shisha (vattenpipa) och sen blev det lite dans och sång! När stjärnorna började titta fram hoppade vi in i bussen och åkte till en plats där vi genom teleskop kunde se månen och Jupiter, det gällde bara att hålla koll på marken också så där inte kom några skorpioner krypande...! Tisdagskvällen slutade med en kvällstid hos doktorn (21.00, lycka till o få det i Sverige!) där jag fick min vaccinationsspruta.
 

Jeepsafari!
Tidig onsdagmorgon blev vi hämtade av Ahmed och i jeep gav vi oss av ut i öknen för lite safari. Det guppade väldigt och vi blev i princip alla lite smått illamående... Men var rätt kul ändå! Efter någon timme kom vi tillbaka till "riktig" väg, vi stannade på ett fik i bergen för lite toabesök och dryck. Där stötte vi på 4 män från amerikanska armén i fina uniformer! De är stationerade här för att hålla det lugnt. Sen körde vi vidare mot en stad längre upp längs kusten som heter Dahab. Där fick vi återigen rida kamel, längs havet i lite lätt regn och åska! (Ovanligt väder för att vara här!) Sen snorklade vi, och vattnet här är verkligen som ett akvarium! Massvis med koraller och både små och stora färgglada fiskar. Som tur är har här inte ofta setts hajar... Ska bli spännande sen när vi ska dyka så man kan komma ändå djupare ner bland reven! :-) Här fick vi också lunch och sen blev det lite shopping i Dahab och på vägen hem fick vi se en oas i öknen. Rolig tripp!
    

Magsjuka!
Torsdagen sen skulle jag varit på Katarinaklostret men istället låg jag hemma och spydde som en gris! Även om jag räknar ihop alla gånger jag spytt i mitt liv innan tror jag aldrig jag spytt så många gånger som i torsdags... Ingen rolig dag att vara Hanna, men efter att inte ha kunnat röra mig utan att spy under halva dagen fick jag åka till doktorn. Där fick jag en spruta i skinkan och tre olika mediciner att börja ta! Kändes genast lite bättre men magen är ännu inte normal så har idag återigen varit hos doktorn och för att bli av med det sista skumma i magen fick jag nån grej att dricka. Så min kost har inte bestått av det roligaste de senaste dagarna. Mest kokt mat och yoghurt... Men två sprutor på en vecka gillar ju en som tycker om lite smärta! :-)

Ras Mohammed!
I fredags kunde jag trots lite feber (som fortfarande håller i sig efter magsjukan) hänga med på vår skönaste utflykt. Där har man en riktig nice dag på jobbet! :-) Båtutflykt med stopp för snorkling tre gånger, ligga och njuta i solen mellan stoppen, bli road av trevlig besättning (och faktiskt vissa av dem riktigt snygga också!:-)), gammal Vengaboys i högtalarna och en snubbe som gick runt och fotade hela båttrippen så man sen kunde köpa videon med sig hem... Den här snubben blev lite intresserad i mitt ljusa hår och blåa ögon så han kom ofta efter mig med kameran, kul för dem andra som var på båten och som köpte filmen och se mig strutta omkring hela tiden ;-P En underbar utflykt!
 

Citytour!
I dag var vi på sista utflykten vi ska lära oss. En citytur runt i Sharm el Sheikh som visar de olika stadsdelarna, koptiska kyrkan, den största moskén, fredsmonumentet med Bill Clinton, Yassir Arafat, Boris Yeltsin och andra stora ledare och Old Market med lite papyrusshops och annat egyptiskt! 

Så det är en del utflykter som behöver pluggas in, vad som ska sägas, göras, var och när och allt... Mycket jobb och plugg för att bli färdiga tills våra första resenärer anländer på torsdag! :-) 


3 araber i mitt kök!

Har just nu tre araber i mitt kök som fixar o står i! Väldigt spännande! Här jobbar dem dygnet runt alla dagar i veckan så en lördagkväll kl 21 är inget ovanligt att laga en tvättmaskin! Kan berätta att det är väldigt spännande att se när tre araber ska komma överens! Hur en tvättmaskin ska funka när den väl funkar vet de dåligt, det är kvinnogöra säger de, bullshit säger jag! Så jag lät dem få testa sig fram vilka knappar man skulle trycka på, de fick igång maskinen tillsist. Och sanning att säga visste jag ju inte själv hur man skulle få igång maskinen! Jag är dålig på vissa kvinnogöra-grejer. Och ärligt talat var denna väldigt hightech med många knappar att trycka på...Men nu funkar maskinen iaf! :-)

Men snart det blir det utgång i Naama Bay. Ska testa på Camel Bar med en del "branschfolk" ;-) dvs. en del andra travelcompanies som har kontor på samma ställe som oss. Ska bli skoj! :-) Sen imorgon är det ledig dag, aquaworld står på schemat. Dvs. bränna kropparna, åka oss åksjuka i vattenrutschkanor och bara njuta av solen! :-)
 Min sambo och jag är festfärdiga! :-)


Annars har vi varit ute på olika hotell i veckan, fått fem miljoner välkomstdrinkar (antingen får man nån gul läsk med grenadine i botten eller på nåt ställe har vi fått carcadine som är egyptsikt hibiskusdryck. Jätte god! Men den gula läsken är jag rätt trött på nu...) Sen har vi blivit bjudna på lunch varje dag o igår blev vi även bjudna på middag på kvällen på ett hotell. Kändes något komiskt när vi tre tjejer satt där med en läspade hotellmanager och åt! Var nog han som var mest nervös, men efter ett tag lugnade även han ner sig och vi hade riktigt trevligt. Han berättade om Egypten, Alexandria där han var ifrån och sin fru, barn och hur det dagliga livet funkade i Egypten! Kul och intressant!


Annars har jag bestämt att jag skaffat katt! Här är många hemlösa katter och vissa är riktigt fina, så en av dem har jag börjat ge lite mat, rökt kalkon får hon! Riktig lyxmat! :-) Och det är en riktigt fin liten kattunge, jag har släppt in henne i lägenheten lite, hon leker med allt. Och även hennes bror (tror vi det är) har varit här inne och hälsat på, men han är lite blygare... Men mysiga är dem! :-) Har döpt min till Kittiekattie! Tessan (min sambo) har tagit den andra och döpt den till Hello Kittus! (Hon ville ha Hello Kitty, men det är väldigt tydligt att det är en kille så jag tyckte hon fick göra namnet lite mer manligt!)  

I nästa vecka ska vi gå igenom alla våra utflykter. Så på måndag blir det Kairo, pyramiderna och egyptiska museet. Tisdag ska vi rida kamel, onsdag ska vi ha jeepsafari. Tisdag ska jag även testa på den egyptiska sjukvården, ska nämligen ta min andra vaccinationsspruta mot hepatit a och b. Ska bli spännande vad man ska få i sig! Men vår agent Mustafa ska följa med och han kan förklara bra för dem vad jag verkligen ska ha för spruta, så jag tror inte jag behöver vara orolig! Ja, mycket på schemat är det... :-)

Nu ska jag iväg och utforska centrum av Sharm el Sheikh by night!


Kameler, kameler överallt kameler!

Nu har jag då blivit egyptier! För att skulla bo här i 8 månader måste man väl nästan kunna räkna sig som det ;-P

Sent i fredagskväll trillade jag in, stod lite oroligt vid bagagebandet innan jag tillsist såg min rosa väska komma. Är ju rätt så stor risk att bagaget ska hamna fel när man har två flygbyten men bagaget checkas in för hela vägen från början, men det gick som sagt vägen! Den hade fått sig några törnar, men inget värre. Kan varmt rekommendera Egypt Air som jag åkte med större delen av vägen, fick sitta vid nödutgången också så var gott om plats för benen. Jag har ofta turen att hamna där tycker jag! :-) Det var ett generöst flygbolag, man fick både kudde och filt, hörlurar och det bjöds på vatten, läsk, juice hur mycket man ville ha! Så dem kan ni våga åka med! På flygplatsen hämtade min chef Magdalena och vår egyptiska agent Mustafa mig. Människor som jag redan umgåtts med morgon till kväll/natt dessa dagar så vi är snart en liten familj... ;-P 

Vi bor i Hadaba som är den södra delen av Sharm el Sheikh. I mitten ligger Naama Bay och i norr Nabq. Sharm är en väldigt avlång ort och vi har hört lite olika statisktik om hur långt det är, allt mellan 3,5-7 mil. Så nåt där emellan... Min (som jag imorgon ska få Tessan som sambo i) lägenhet är väldigt fin! Jag jämför ju med Orsa och Cypern där jag innan haft lägenheter och denna är i jämförelse enorm! Man har varsitt stort sovrum med två sängar var(!) Så man kan byta lite fram och tillbaka ;-P Eller för framtida gäster... :-) Sen har vi varsin toalett med badkar, ett litet kök och en stor matsal/vardagsrum med köksbord, fåtöljer, soffa, soffbord och liten platt-tv. Väldigt mysiga mattor är de olika rummen möblerade med också :-) Också ska vi inhandla lite dekorationer för att känna oss ordentligt hemmastadda! Sen är där en liten altan och en stor! Vi bor på nedersta våningen så det är bara att gå ut några meter sen hoppar man ner i vår fina pool! Vi har även egen tvättmaskin och AC, vilket behövs för här är hett som bara den! Har snart kommit fram till hur jag ska ställa in AC:n bäst utan att behöva vakna kl 7 på morgonen för att jag fryser som en gnu eller svettas som ett as... ;-)  

 

Kameler springer man på här hela tiden! Ryttarna kommer rusande så fort de ser än för att bli fotade och kräva pengar, men jag fotade i smyg och klarade mig utan att få en aggresiv egyptier efter mig... Tycker dock lite synd om kamelerna som får ligga väldigt mycket på hårt underlag och man ser hur dem har en slags liggsår i form av stora förhårdnader vid knäna... :-( Men det är ändå väldigt coolt och se dem runt i Sharm! :-) Men jag blir lite rädd när de börjar springa emot en för de är rätt respektigivande! Som tur är har ryttarna sån pli på dem så man kan känna sig lugn.

I dagarna har vi varit på vårt kontor och försökt ställa i ordning, går så där för vi har inte kunnat packa upp så myket då vi inte fått vårt riktiga kontor än utan har ett provisoriskt. I det provisoriska har vi iaf två trevliga grannar, den ena undrar vi ibland vad han går på! 32-årig man, väldigt glad och kommer trallandes och skuttandes! :-) Ställer ibland lite oväntade frågor och hittar på små låtar om en! Den andre är lite lugnare, men gillar och skämta, vilket för övrigt alla egyptier älskar. Oftast skämtar dem till överdrift så man snarare blir trött på dem... Jag har börjat lära mig lite arabiska ord, idag försökte jag konversera med två vaktmästare till lägenheten som skulle komma och fixa min toalett, bara det att den hade lagat sig själv (på nåt konstigt vis) under natten, så när dem tittade på toaletten trodde dem jag var helt blåst för den var ju inte alls sönder... Jag stod där och försökte med teckenspråk och sa "maya, mesche" hela tiden för att försöka förklara att vattnet i toaletten nu var OK! Som tur var kom Mustafa förbi precis då så han kunde på arabiska förklara för dem. Ska försöka lära mig lite mer arabiska ord! :-) 
Mustafa har även kört runt med mig och Magdalena i sin skruttiga lilla bil i hela Sharm, man blir dock lite förvirrad på att hitta för trafiksystemet här är väldigt skumt. Du har två eller tre filer där man kör på samma håll, du kan köra om i vilken av dem och kryssa hit och dit hur farligt som helst. Vill du sen köra på andra hållet finns det här och där plats där du gör en U-sväng över till de andra två eller tre filerna som går på andra hållet! Detta kan liksom göra att du måste köra ½-1 km längre för att du först passerar dit du ska, men det är på andra sidan så då måste du köra fram tills du kommer till en U-svängsplats och sen köra tillbaka på rätt sida! Och det kan ibland vara en bit, U-svängsplatserna kommer inte jättetätt... Väldigt speciellt vägsystem...! Sen är där ju inte bälten i alla bilar, nästan aldrig i baksätet iaf så gäller att åka med någon man litar på...

Vi har ätit ute väldigt mycket nu, våra lägenheter är helt nybyggda och vi har ännu inte fått riktigt all inredning. Porslin har vi tillexempel inte så därför blir det bara frukt och drickyoghurt till frukost och annat man klarar med bara händerna. Men restaurangerna här är otroligt billiga mot Sverige, en stor baguette med fyllning går på 25 kr, ceasarsallad med kyckling åt jag en jättegod för ca 30 kr, vitlöksbröd, som jag är vädigt svag för fick jag fyra bitar för 10-15 kr. Har hittills inte sett en enda rätt på en restaurang som låg över 100 kr! Så man kan unna sig väldigt mycket restaurangbesök! :-) Här finns även riktigt goda färskpressade juicer. Jag har testat på mango och vattenmelon, helt underbara!

Jag har skaffat mig ett egyptiskt telefonnummer nu! Har mitt svenska nummer också men kommer nog inte svara om någon ringer på den då det kostar mig 20 kr/minut! Kommer ofta ha bara min egyptiska mobil med mig också. Så ring den egyptiska eller ännu smartare är ju skype för dem som har det! Det går bra att skicka sms till min svenska mobil för jag kommer ju kolla den ofta! Egyptiska numret är iaf  0020174918798  Jag tog numret med flest 9:or av dem jag fick välja på, mitt turnummer ju... :-) Skype finns jag på  arvidsson.hanna

Vi hörs, Inshallah!


Färdigpackad!

Nu tror jag att jag har packat färdigt! Kommer knappt ihåg vad som ligger underst i resväskan längre men tror jag har fått med lite av allt! Började packa i måndags, med min beslutsångest behövs det lång betänketid nämligen! Och efter typ 50 frågor till Maja som jobbat som reseledare snart ett år angående vad jag behöver ha med och inte ha med, både smarta och alldeles idiotiska och onödiga frågor så har jag nog allt under kontroll nu! Vilket nog stackars Maja kan tycka vara skönt... ;-) Jag kommer se ut som en riktigt pimp imorgon med många olika klädesplagg, sjalar och smycken på. Allt för att hjälpa ner väskans vikt lite... Den väger ändå bara några kilo för mycket vilket är imponerande när man tänker att det ska vara grejer för 7-8 månader! Men lär även ha ett handbagage som väger ett par kilo över det tillåtna, men handbagaget brukar de inte väga så det lär gå fint! :-) Kommer bli ett träningspass att bära runt på detta bara...

Imorgon bär det av ganska tidigt, vid kl 06.00 lämnar jag Erkagården! Tar tåg från Ängelholm eller Båstad (kan sova lite längre om jag tar från Ängelholm så lutar nog åt det...) ner till Kastrup, sen flyger jag först Kastrup-Düsseldorf där jag bytar till det spännande flygbolaget Egypt Air för att åka vidare till Kairo där det återigen är byte till Sharm el Sheikh. Så det blir en lång resa ner! Framme först halv 1 på natten, då jag kommer bli mött på flygplatsen av min chef. :-) Sen bär det av till lägenheten för att göra sig hemmastadd och sova gott! Och dagen därefter vet jag inte vad som är tänkt, jag lever i en spännande ovisshet och tycker inte det gör någonting direkt! Man kan visst stänga av den där kontrollfreaken ibland.... ;-)

Jag har varit ute på Torekov Hotell och bjudit dem på kladdekaka och kramat om dem! Där har dem kick-off för höstträningen denna veckan var på vi som jobba där fick testa på och göra en kroppsanalys! Man ställde sig på en apparat och höll handtag i händerna, sen gick elektroder genom hela din kropp i fem minuter och läste av vikt, muskelmassa, fettprocent, hur fettet var fördelat, mineralnivån och hur mycket skelettet vägde, vattennivån, muskelbalansen i kroppen m.m. Jag körde 5-6 km promenader både igårkväll och i morse för att snygga till resultatet efter att träningen blivit lite lidande i sommar ;-P Men blev väl ganska nöjd med resultatet! Jag var väldigt stark, hade "Fitness Score" på 79 (över 80 var riktigt elitnivå så ska jobba upp det en till till nästa gång jag gör testet!) Behövde dock dricka lite mer vatten än jag gör, och träna upp vänsterbenet lite mer då högerbenet är lite starkare. Detta visste jag redan för mitt vänsterben har aldrig kommit riktigt tillbaks sen jag skadade knäet. Det räcker med att se de båda benen i profil så ser man skillnad! Jag behöver inte oroa mig för hjärt- och kärlsjukdomar för tillfället iaf då jag låg på 38 poäng och farozonen för det var först över 100 poäng! Mycket spännande test! Det roligaste är ju dock att följa upp det och se hur mycket man förändrats efter en träningsperiod. Men detta ska de göra i december och då är jag ju inte här... De skulle ha en rolig tävling där alla på hotellet tävlar emot varandra för att se vem som förbättrar sig mest, det hade jag gillat! Då hade jag blivit farlig och verkligen levt upp som träningsnarkoman! ;-P   Fast får väl passa på och göra det när jag kommer tillbaka i april istället! Har jag riktigt lång tid på mig att förbättra mig!

Nu blir det lite kvällsmat för att stilla resnerverna...

Jönköping - Stockholm - Malmö!

Med lite skön ledighet från Torekov Hotell har jag farit runt i landet och hälsat på folk!

Först var jag uppe hos Johanna i Jönköping. Jag kom upp på fredagkvällen, blev på hotell Rahm bjuden på tacos o vin. På lördagen sen var vi ute på stan, kollade affärer, var på marknad på torget, fikade och bara strosade runt. Till kvällen var det organiserad fest med Johannas tjejkompisar! Vi hade temat Drink- och tårtkalas. Tre tårtor som alla skulle ätas med en drink till! Vi började med en riktigt smarrig jordgubbs- och passionsfruktcheesecake med chokladbotten som vi hade en champagnedrink till. Sen gick vi snabbt över till en mäktig chokladskapelse som var en riktig dröm, men gjorde en äckligt mätt! Till den hade vi en klassisk Pina Colada. Sen fick vi pausa lite innan vi tvunget fick testa den sista tårtan, det var med marängbotten och citronkräm med flagnad mandel på toppen och vinbär till. Den hade vi hotshots till, dvs. likör 43, blåbärssoppa och vispgrädde.
Detta var väldigt gott men inget jag kan rekommendera!! Blev alldeles för mycket sött och man blev mest illamående... Sen orkade man ju inte jättemycket heller. Det blev hela första biten tårta, halva av andra och bara en smakbit av tredje...Och det var allt för många som sa att dem aldrig mer ville se en tårta så en eller max två tårtor åt gången får nog räcka!
Annars var vi ute på små turer runt Vättern, kolla polkagristillverkning i Gränna, besökte Malte Leven Stjärngranats pyramid (en kaxig typ som tydligen jämförde sig med Faraonerna i Egypten för han lät bygga en pyramid där han och hans nära skulle begravas...), hade myspys med hyrfilm, var på Lager 157 och provade kläder men handlade inte särskilt mycket. En trevlig tur i Jönköping med en skön säng som jag slog sovrekord i! Vaknade först kl 11 en dag, så sent vet jag inte när jag senast gick upp! Då hade vi gått o lagt oss vid halv 12-12 kvällen innan så ordentligt mycket sömn hade man fått... Såg tyvärr inga älgar i Jönköping även om jag satt och spanade hela tiden när vi var ute i skogarna o körde... Jag tycker älgar är häftiga djur, e nog lite halvtysk där! ;-)

 
På onsdagen körde jag hem för att torsdageftermiddag ta flyget till Stockholm med Ingrid för att hälsa på den nyblivna Stockholmsbon Malin! Där sprang vi redan första kvällen på Mattias och Danny i EMD, jag o Mattias springer på varandra överallt, innan i somras hade vi ögonkontakt på ICA i Båstad... Vet inte hur jag ska tolka detta :-P Sen fick jag fotografera ett gäng amerikaner som var på sightseeing i Stockholm.
Vi laddade också upp och hade en riktigt snygg kräftskiva tre personer på fredagkvällen, hade gjort riktigt god paj, köpt vin och kräftor, skivat upp baguette, lyxat till det med västerbottenost och blandat en smarrig sallad! Gott var det, och efter det blev det utgång på Stureplan där vi otippat sprang på Johan Andgren och Erik Sondén. Världen är bra liten ändå... Vi blev även runtvisade på lite barer av två trevliga killar som jobbade med "e-handel" :-P Men vi gick hem rätt tidigt för o sova... Lördagskvällen blev det Gröna Lund med Jens och Therese! Alltså hade jag bott i en stad med tivoli hade jag besökt det en gång i veckan! Finns det något roligare än karuseller? :-) Jag och Ingrid vågade tillochmed åka dem värsta! Åkte Insane som var en berg- och dalbana där man även snurrade runt och kunde även bli hängandes upp och ner. Riktigt nervösa var vi innan vi skulle åka men den var riktigt riktigt rolig, åkte den två gånger sen hann vi inte mer innan de skulle stänga... Spökhuset skrämde skiten ur oss med läskiga människor som förföljde oss. En som såg ut som en blandning av en dementor från Harry Potter och Gandalf i Sagan om Ringen tryckte in oss i ett hörn och stod och andades i nacken på en, jag vågade knappt titta på den för jag tänkte bara den skulle suga ut ens själ som dementorerna i Harry Potter gör... :-S Värst höll det på att gå i Kärlekstunneln där jag, Malin o Ingrid klämde ner oss i en stock och fick ordern av han som stod där att iaf ge fan i att gunga när vi tvunget skulle sitta tre i en stock... DET skulle han inte ha sagt... Det första vi gjorde var att alla luta oss åt höger samtidigt och var extremt nära att kantra! Men sen fick vi in gungandet och satt och mjukgungade hela rundan runt... hihi! Flygande mattan och Extreme var också riktigt roliga, såna som gick runt och upp och ner och snurrade! Ja, tivoli är underbart! Jag blir fem år på nytt...
På söndagen hann jag med att hälsa på Susanne, Mattias, Otto och Stina. Fick härliga kramar av lilla Stina som är så söt så man skulle vilja äta upp henne! Nästan lika bra som mitt lilla fadderbarn Ellen:-) Annars vet jag inte hur många mil vi gick under fyra dagar i Stockholm, ingen tunnelbana här inte! Kommer man från landet är man van vid avstånd... ;-P

Nu har jag sista veckan kvar i Sverige, ska se till att inte bryta något ben då! Har haft två utbildningsdagar i Malmö, provat ut min snygga uniform som var en massa olika kläder till alla olika vädertemperaturer och blivit taggad till tusen att ge mig ner till Egypten om en vecka och börja jobba. Vi var fem tjejer som var på utbildning och när vi var färdiga idag gick vi och åt lunch på Hansacompagniet. Det var ett italienskt fik där vi tog lite olika sallader, gubben som ägde det var väldigt pratglad och när vi ätit ett tag kom han fram och frågade om vi ville ha varsitt glas champagne! Så vi drack gratis champagne för att fira våra nya jobb! Det fiket kan jag glatt rekommendera! :-)